Cununia

0
0

Hristos a inviat, parinte! Vreau sa va răpesc un pic din timpul Dvs. preţios ca să mă ajutaţi să mă luminez într-o asemenea situaţie. Nu demult am ajuns să descopăr că o familie apropiată de a mea, căsătorită de multă vreme, aproximativ 30 ani nu a fost cununată şi au trăit aşa toata viaţa necununaţi. Au deja şi copii mari, şi mă bucură că măcar ei sunt cu credinţă în Domnul. Aşa au fost vremurile de prigoană asupra credinţei şi Bisercii pe vremea comunistă de atunci, încât au rămas şi au trăit practic toată viaţa necununaţi. Şi mă gândesc încă la una: Se primeşte că cei doi copii ai lor sunt concepuţi în păcat, nu-i aşa? Delicata de tot e situaţia… Acum nu mai poţi întoarce timpul dar mă gândesc ar putea ca aceasta situaţie să fie reparată? Adică e posibil ca să se cunune măcar acuma sau nu mai are rost deja? Ştiu că niciodată nu e târziu întoarcerea la credinţă, vă rog să-mi daţi un sfat pentru această familie. Mulţumesc antcipat!

  • Adelina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Desigur că e posibil, din moment ce Dumnezeu nu voieşte moarte păcătosului ci să se întoarcă şi să fie viu! Am să vă răspund simplu! Părinţii mei s-au cununat abia când am devenit preot! Adică, la 3-4 săptămâni după ce am primit Taina Hirotoniei! Dar după ce au primit Taina Sfintei Cununii, la o vârstă destul de înaintată, după părerea mea, ambii au dat dovadă de o pocăinţă extraordinară! Sunt mai totdeauna la Biserică, plâng şi le pare rău pentru păcatele tinereţilor!

Dumnezeu să-i ajute şi pe prietenii Dvs. să dea dovadă de adevărată pocăinţă şi să-şi ceară iertare de la Hristos, primind Sfintele Sale Taine!

Preot Iulian Raţă

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.