Taxa pentru înmormântare

0
0

Sărut mâna, părinte! De curând am înmormântat o rudă foarte apropiată. Când au ajuns trenurile de a vorbi cu preotul, am început un preot cu taxa mai mică, dar şi acesta cu taxa mică a luat bani pentru orice rugăciune – sumându-le s-a obţinut 640 lei. Despre ce fel de taxă poate merge vorba – când moare omul. Unde se duc aceşti bani? Cine stabileşte preţul acestuia? Ei bine, când e o cununie, te pregăteşti din timp – dar şi aici ce păcat este dacă 2 se iubesc, doar moartea este ceva imprevizil. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Mulţumesc anticipat.

  • Anonymous User a întrebat 13 ani ago
  • last edited 10 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Nu sunt de acord nici eu dragii noștri, cu astfel de taxe, dar la sigur acolo, în suma dată a fost introdusă nu doar taxa ci și celelalte cheltuieli legate de înmormântare, ca lumânările, iconițele, cruciulița, etc. Unde se duc banii? Probabil, cât de îndurerați nu ați fi fost, ați observat ce murdărie rămâne în Biserică, după o înmormântare. Deci, trebuie de făcut curățenie. Servitoarea trebuie plătită, lumina trebuie plătită, încălzirea trebuie plătită, cântăreții trebuie mulțumiți, Sfântul lăcaș trebuie întreținut. Nu zic că este un motiv pentru a lua sume colosale. Și totuși, nu trebuie să negăm existența tuturor acestor cheltuieli. Cine stabilește taxele? Acestea sunt stabilite de către Consiliul Bisericesc de comun acord cu preotul paroh. Acesta și este motivul pentru care taxele diferă de la o parohie la alta! Nu este exclusă situația și se și întâmplă fregvent, ca înmormântările să se facă gratuit, la cererea familiei îndurerate, așa că, ceea despre ce vorbiți Dvs., nu este o normă!

Iertați-mă în numele tuturor preoților, dacă ați fost ofensată de vre-un confrate de al nostru. Vă rog, ca cele întâmplate să nu fie o piedică în calea mântuirii Dvs!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.