Armata americană spune că Bibliile traduse în dialectul afgan au fost distruse
Bibliile scrise în câteva dialecte afgane trimise unui soldat american, la o bază din Afganistan, au fost confiscate şi distruse pentru a se asigura că trupele nu au încălcat regulamentele care interzic prozelitismul. Acesta este mesajul trimis la MNN Online din partea purtătoarei de cuvânt Jennifer Willis, la baza aeriană Bagram, lângă Kabul.
Preşedintele Open Doors SUA, Carl Moeller, spune ca: „Unui soldat american, caruia i s-au trimis cateva copii ale Bibliei in limba locala afgana, i-au fost distruse Bibliile de catre armata datorita posibilei folosiri a bibliilor pentru evanghelizarea locuitorilor afgani.”
Open Doors are rolul unui avocat al crestinilor persecutati din lumea intreaga. Moeller spune ca: „Este putin socant faptul ca autoritatea americana distruge Biblii pur si simplu din cauza dragostei pe care acesti soldati au avut-o pentru poporul afgan.”
Ordinul nr. 1 al Comandamentului Central American interzice trupelor aflate la datorie – inclusiv tuturor acelor trupe din Irak si Afganistan – sa incerce sa converteasca oamenii la o alta religie.
De ce a trebuit ca autoritatile americane sa distruga aceste Biblii? Aceasta este intrebarea pe care Moeller si-o pune. „Sa fi fost aceste sase sau sapte copii ale Coranului distruse, nu ar fi existat un sfarsit la avalansa de proteste.”
Oficialii militari au declarat ca Bibliile au fost trimise unui soldat american, de catre biserica lui de-acasa, prin intermediul unui curier privat. Soldatul le-a adus la studiul biblic, unde au fost filmate.
Sa incerci sa convertesti un musulman la o alta credinta este o crima in Afganistan. Un om afgan care s-a convertit la crestinism a fost condamnat la moarte pentru apostazie in 2006, dar a fost lasat sa paraseasca tara dupa ce a avut loc un vacarm international.
Moeller spune ca Bibliile nu trebuiau sa fie distruse. „Exista cu siguranta multe organizatii care ar fi putut folosi Bibliile intr-un scop bun. De fiecare data cand o biblie este distrusa, ar trebui sa fie miscata inima oricarui crestin si sa realizeze ca acest lucru este un fel de profanare adusa Cuvantului lui Dumnezeu.”
In timp ce armata americana interzice evanghelizarea si prozelitismul, Moeller declara: „Nu cred ca a trebuit sa se ajunga la acest nivel la care au ajuns ei. Eu cred ca asta creaza o imagine foarte proasta armatei americane cu privire la perspectiva crestinismului, si sincer, acest lucru ma deranjeaza.”
Acesta este doar unul din motivele pentru care lucrarea de misiune Open Doors este implicata in Afganistan. „Suntem implicati si dorim sa ne asiguram ca biserica nou formata din Afganistan are Biblii suficiente pentru evanghelizare, si continuam sa oferim si sa asiguram aceste Biblii prin alte mijloace.”
StiriCrestine.ro