Ghiveci călugăresc
Ingrediente: 5-6 cartofi, 3 morcovi, 3 ardei grași, 1 dovlecel, 1 conopidă, 1 varză mică, 300 g fasole verde, 1 țelină mică, 100 ml bulion, 3 cepe, 4 roșii, 1 pahar ulei, 3 legături patrunjel verde, sare, piper,
Mod de preparare: Curățăm de coajă țelina, ceapa, dovlecelul, morcovii și cartofii, după care tăiem ceapa și o punem la calit in ulei. Tăiem în bucățele cartofii, dovlecelul, conopida, fasolea verde și ardeii, iar în felii morcovii, țelina și roșiile. Varza o tăiem fideluță. Pe toate acestea le adăugăm peste ceapă. Stingem totul cu apa, adăugăm sare, piper și presărăm o parte din verdeață. Punem totul în cuptor timp de o oră. La urmă, presărăm pătrunjelul rămas.
Aministraţia Ortodoxia.md