Germania vrea să interzică zoofilia
După ce a legalizat-o în 1969. Asociațiile consumatorilor protestează. Zoofilia e legală în mai multe state europene, printre care Belgia, Danemarca, Finlanda, Ungaria, Suedia.După ce a „rezolvat” problema tăierii împrejur a copiilor de evrei și musulmani, permițându-le părinților să decidă ce fac cu prepuțul odorului, guvernul Angelei Merkel dă piept cu altă provocare. Vrea să interzică zoofilia, care fusese legalizată în Germania din 1969.

Der Spiegel scrie că Germania plănuiește să sancționeze cu 25.000 de euro amendă actele zoofile. Treaba e serioasă și a stârnit nemulțumire în rândurile… asociațiilor de zoofili. Organizați nemțește, zoofilii se estimează ei înșiși că ar fi „numai” 100.000 în toată Germania, deși Michael Kiok, președintele „grupului de presiune pentru zoofilie” ZETA (Zoophile Engagement for Tolerance and Information) admite că studiile sexuale făcute în 1940 ar fi indicat că 5-8% dintre bărbați și 3-5% dintre femei ar fi implicați în relații zoofile.

Kiok trăiește cu cățeaua lui Alsacian pe care o numește Cessie, și susține că nu vede nimic rău în a face „sex liber consimțit” cu animalele care „știu foarte bine să dea de înțeles când nu sunt interesate”. El zice că e mai firesc să-ți manifești dragostea față de animale, decât să le folosești la experimente, să le forțezi să se împerecheze pentru rasă sau să castrezi porcii fără anestezie în industria alimentară. O logică are el, dar ea se oprește înainte de penetrarea „de plăcere” a animalului respectiv.

Problema e pusă și în context european, unde Franța, Suedia, Olanda și Elveția ar fi interzis zoofilia, în timp ce Danemarca încă o permite, de aceea mărturisesc cinstit că am bănuit până la finalul articolului că ăștia de la Der Spiegel se plictisesc și scriu glume de 1 aprilie. Dar căutând mai multe pe Internet am dat și peste o pagină wiki, în care se face o trecere în revistă a țărilor care au legalizat sau au interzis zoofilia. România nu figurează.

Zice wiki că în Belgia un bărbat care făcea frecvent sex cu câinii de la un adăpost la care lucra a fost achitat pentru că zoofilia e legală acolo, dar condamnat totuși pentru difuzare de materiale pornografice cu animale, pe site-ul său, unde-și spunea Freki :D Pe Freki l-a dat în judecată organizația pentru apărarea animalelor care se numea… Gaia.

Dacă s-ar fi apucat cineva să scrie ficțiune pe tema asta n-ar fi reușit să atingă atâtea locuri comune cu practica asta, care – zice tot wiki – a fost legală în Franța din 1791 până în 2004. Dacă pe francezi să zicem că-i înțeleg – e bine că și-au luat seama măcar în 2004 și au îndreptat aberația – nu reușesc să pricep cum o fi fost la nemți în 1969, când s-au apucat ei să voteze în parlament o lege care să permită sexul cu animale? Cât de flower power să fii?

Nu știu dacă numai mie mi se pare că lumea a luat-o razna, dar oricum chestiunea lasă o mulțime de semne de întrebare în urmă. De exemplu dacă tot au legiferat tâmpenia asta or fi stabilit și vârsta minimă a animalului de la care se consideră că sexul a fost liber consimțit sau a fost corupere de căței? De asemenea înțeleg că unele state fac diferența între zoofilie și sexul făcut cu … bestialitate. Și cine decide și mai ales cum dacă animalul a fost de acord sau a fost abuzat?

Zilele trecute discutam cu doi nemți la o masă despre faptul că majoritatea locuitorilor Germaniei se sustrag de la plata taxei pentru televiziunea publică – care e obligatorie ca și la noi. Și cei doi povesteau cum a fost când le-a venit perceptorul la ușă, ca să-i controleze dacă nu au TV. Tipul zice că trebuie să spui că da, tocmai ai împrumutat un televizor, de câteva zile, și plătești o amendă minimă. Dar tipa a povestit că ea nu știe să mintă și că atunci când a venit controlul a recunoscut că are televizor de patru ani. Toată masa a râs de ea.

Mă întreb, în condițiile în care s-ar vota legea asta cu amenda pentru zoofilie, cum o să fie controlată situația, de către cine, și care vor fi motivele inventate de vinovați? Clasicul „nu e ceea ce pare!”?

Ah, și articolul din Der Spiegel e scris la categoria „Evoluție”.

Sursa: http://www.dollo.ro/