Un cuplu din San Francisco, Laura Jo Wegmon și Donovan  Corliss, și-au  declarat propria casă o zonă în care tehnologia este exclusă. Ei eu hotărît că preferă să se concentreze pe bucuria oferită de lucrurile simple, împreună cu cei doi copii ai lor, Ezra – în vărstă de 6 ani, și Lev – în vîrstă de 4 ani.

”Eu cred că televiziunea, Internetul și telefoanele mobile devin o sursă atît de însemnată de pierdere a timpului, încît oamenii simt că nu mai au timp pentru nimic altceva”, afirma Corliss. ”Ei recunosc că nu au timp să deseneze împreună cu copiii lor, să citească o carte, sau să întrețină o conversație unul cu altul”.

Acum, această familie se concentrează pe cît mai mult timp petrecut în aer liber, în natură, pe formarea unor hobby-uri, chiar și pe învățarea modului în care se fac clătitele, pornind de la zero – inclusiv măcinarea manuală a făinii.

În S.U.A., evenimente precum ”Ziua Natională a Deconectării de la Tehnologie”, încep să devină tot mai populare pe măsură ce oamenii încep să-și conștientizeze dependența dezvoltată față de smartphone-uri, Internet și televiziune.

Lect. Univ. Dr. Andrei Drăgulinescu

Sursa: Revista ”Familia Ortodoxă”, nr. 2 (85) / 2016