Borș de ciuperci
Ai nevoie de: 1 cotie ciuperci proaspete sau congelate (se poate și ), 1 morcov, 2 cartofi, 1 țelină mică, 1 ceapă, 2 linguri orez, borș, pătrunjel și leuștean verde și sare.
Cum procedezi: Alegi orezul, îl speli și îl lași la înmuiat în apă rece. Cureți legumele, le speli și le tai cubulețe. Într-o oală de 1l de apă fierbinte ușor sărată pui la fiert morcovul și țelina.
După 10 minute adaugi ceapa, orezul, cartoful și ciupercile tăiate și lași să fiarbă 5-10 minute. Separat fierbi borșul, îl torni în ciorbă si lași să mai fiarbă puțin. Stingi focul, adaugi verdeață tocată foarte fin și acoperi oala cu un capac.
Poftă bună și Înger la masă!
Sursa: ”Rețete de post”, nr.22, pag.22