Ai nevoie de: 300 g orez, 300 g prune uscate, 100 g miez de nucă, 7 linguri de zahăr, , 1 lingură coajă rasă de lămîie, 0.5 lingură scorțișoară, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare.

Cum procedezi: Speli prunele și le lași să se înmoaie în apă, timp de 7-8 ore. Prăjești puțin nucile în cuptor, le lași la răcit și le zdrobești sau le tai mărunt.

Fierbi orezul timp de 20 de minute, în 800 ml apă cu sare, apoi îl treci prin jet de apă rece și îl lași să se scurgă. Pui prunele într-o crăticioară, le acoperi cu apă și le fierbi timp de 10 minute, apoi le scurgi.

Amesteci orezul cu prunele, zahărul, nucile zdrobite, coaja rasă de lămîie și zahăr vanilat. Servești orezul cald, presat cu scorțișoară.

Sursa: ”Rețete de post”, nr. 22, pag. 62.