Sărut mâna, părinte. Vă rog să mă iertaţi pentru tot ce vă scriu. Ştiu că tot ceea ce ţine de Dumnezeu, trebuie doar să crezi, fără să pui întrebări, dar conştiinţa nu-mi dă pace şi am foarte multe întrebări fără răspuns. 1.În toate cărţile de rugăciuni, am întâlnit dragostea nemărginită pe care ne-o poartă Dumnezeu, atunci cum se face că în Apocalipsă se scrie chinurile la care ne va supune pentru păcate, dacă ne iubeşte, cum să ne chinuie în aşa hal? Nu-i este milă? În Apocalipsă se descriu nişte chinuri de neimaginat, cum să ne facă un aşa rău cum descrie Apocalipsa? 2.Nu înţeleg de ce mă atrage aşa mult articolele despre morţi? Caut tot timpul să văd articole cu oameni în secriu, la morgă, în războie, am făcut o obsesie de a mă uita la îmormântări, cât de normal este?
- ilea a întrebat 13 ani ago
- last edited 10 luni ago
- You must login to post comments
Sfântul Vasile cel Mare spune că cea mai adâncă filosofie, este gândul la moarte. A ne gândi la moarte și la cele ce urmează după moarte este un lucru extraordinar de benefic. Dar a căuta și a privi toate acestea… Chiar nu cred că e normal! Dacă iubirea lui Dumnezeu este neântreruptă, neântreruptă trebuie să fie și existența persoanelor cărora le-o arată.. Dumnezeu nu poate uita în veci nici o persoană, iar dacă nu o poate uita, o și menține în viață. Este marea Lui milostivire și marele Lui respect pentru cei ce au fost creați ca persoane și prieteni ai Lui. Deci nui poate omorâ din dragoste ci îi lasă să trăiască acolo unde ei și-au ales să fie adica în iadul cel mai de jos.Apocalipsa are o singură deviză, după cuvântul Sfinților Părinți, cunoscători și împlinitori ai voii Lui Dumnezeu: „Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiasca, prin El, lumea” (Ioan 3.17). Deci cel mai simplu e să nu păcătuim ca să nu ne chinuim.
Dumnezeu, vrea ca omul pe care l-a creat și l-a mântuit prin Jertfa Fiului Său să păstreze cu sfințenie zestrea primită, lăsată în grijă și spre folosință.
Prot Victor Mihalachi
- Guest a răspuns 13 ani ago
- You must login to post comments
Te rog să te autentifici mai întâi pentru a trimite.