0
0

Sărut mâna. Am o întrebare, soțul meu are un frate care are patima beției, sunt disperați cu toții, a ajuns în stare groaznică, începând cu comportamentul și terminând cu modul de trai… Toți au dat mâinele jos și văd că și soțul e gata să se îndepărteze de el… Am văzut astăzi informația despre Mănăstirea Vâsoţki, Serpuhov (care adăposteşte Icoana Potirul Nesecat), mă gândeam poate să meargă soțul cu fratele său acolo, nu știu dacă e posibil să stea câteva zile… Eu în schimb să citesc Acatistul Maicii Domnului ,,Potirul nesecat”, ce e de făcut părinte ajutați-ne. Și dacă e posibil de făcut acest perelinaj unde putem să ne adresăm? Vă mulțumim Doamne ajută!

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Scumpii mei nimic nu poate fi mai lecuitor decât propria lui voință. Sunt minuni care vin de la Domnul dar cel mai bine ar fi să îl treziți la realitate. Să vadă singur greutățile în care este și să renunțe la beție. Priviți cazul lui Gheorghe Grâu. Omul acesta a înviat. Nu am crezut că va ajunge la ce este, că se va ridica atât de bine. Și pentru aceasta a avut nevoie de o mână, mâna lui a fost din partea primarului. Și iată că i-a fost spre bine. Încercați să îl ajutați să înțeleagă că patima beție nu e spre binele lui. Poate un părinte duhovnic ar fi bine pentru el. Să fie mereu alături de el, mereu să ceară sfaturi. Nu vreau să spun să nu mergeți la Mănăstirea de mai sus. Dar vindecarea lui e în propria lui credință. Orice loc din Biblie care istorisește despre vindecările miraculoase specifică vindecarea în baza credinței celui vindecat, desigur cu excepția unor cazuri: atunci când cel vindecat nu e în stară să o mărturisească se caută la credința celor care îl aduc pe cel bolnav. Vă rug și îl rog și pe soț: nu îl lăsați pe om să fie distrus. Nu lăsați bucurie diavolului. Mai ales că este rudă. Dar țin să vă spun în încheiere: mare e lupta și grea este această încercare. Mai mică e vina lui și mare e încercarea patimii. Nu îl urâți pe el, urâți patima, și oferiții toată dragostea. Nu îl lăsați în mrejele beției.

O, Cuvioase, care de la păcate grele ai ajuns la fapte bune preaminunate! Ajută și robilor lui Dumnezeu (…) care sunt trași la pierzare, prin vătămarea sufletului nemuritor și a trupului, care este biserică a Duhului Sfânt, de întrebuințarea fără de măsură a băuturii, dar care se roagă ție. Pleacă spre dânșii privirea ta cea milostivă și nu îi trece cu vederea, ci ia aminte la dânșii, care la tine aleargă.
Roagă, Sfinte Moise, pe Stăpânul Hristos, ca El, Cel Milostiv, să nu îi lepede pe danşii, neputincioşii şi nefericiţii, pe care a pus stăpânire patima băuturii, şi să nu se bucure diavolul de pierzarea lor, fiindcă toţi, ca zidiri ale lui Dumnezeu, am fost răscumpăraţi prin Preacuratul Sânge al Fiului Lui.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.