cununia

0
0

Bună ziua! Sunt cu logodnicul meu de 1 an și jumătate. Ne gândim să ne căsătorim pe 14 septembrie 2013. Eu sunt romano-catolică și el este ortodox. Ne gândeam să ne căsătorim la catolici, ceea ce înseamnă sa facem cununie mixtă. Întrebarea mea: Este păcat să ne căsătorim pe 14 septembrie, ținând cont ca la ortodocși este post negru? Se acceptă derogări sau ceva de genul ăsta?

  • You must to post comments
0
0

Nu se pot accepta soră. În acea zi, Biserica Ortodoxă de stil nou prăznuiește Aflarea Cinstitei Cruci, instrumentul pe care și-a vărsat sângele Domnul nostru, deci zi de doliu, dacă doriți pentru suferința Mântuitorului. Nu suntem în drept ca, în ziua în care întreaga Biserică își aduce aminte de Patimile Domnului cineva să sară în sus (nu vă supărați, dar și ăsta este un atribut al nunții, nu?). Așadar, vă îndemn, mai ales că aveți timp destul la dispoziție să alegeți o altă zi pentru săvârșirea Tainei Sfintei Cununii. De asemeni, deși intuiesc că nu o să mă ascultați, ar fi mai frumos să săvârșiți Taina Sfintei Cununii în una din Bisericile Ortodoxe, pentru ca să fie Harul lui Dumnezeu lucrător, nu doar un simplu obicei, peste care tinerii formal doresc să treacă!

Eu vă stimez credința pe care o aveți în sufletul Dvs. dar vreau să vă asigur: Ortodoxia, este de zeci de ori mai extraordinară și mai apropiată de Dumnezeu. Desigur, în condițiile în care omul încearcă să o treacă prin inimă, nu doar o practică formal. Nădăjduiesc, că Dumnezeu cândva o să vă facă să simțiți lucrul acesta!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.