Drogurile

0
0

Sărut mâna Părinte! Am și eu o întrebare: în cazul în care i se pun droguri în mâncare și apă unui tânăr împotriva voii lui și acesta nu are de ales decât să consume alimentele și apă cu droguri în ele, și tânărul se sinucide (din cauza stării alterate a conștiinței cauzată de droguri), este considerată sinucidere sau este păcatul celui care cauzează această sinucidere (a celui care îi pune droguri în mâncare și apă)? Persoana respectivă mai poate ajunge în Rai? Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns. Sărut mîna Părinte!

  • Cosmin a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Grea întrebare frate, foarte grea! Dacă tânărul nici măcar nu a intuit că primește droguri iar în momentul în care s-a sinucis era într-o lipsă totală de autocontrol, rămâne la mila lui Dumnezeu acesta. Dacă însă Dumnealui a conștientizat faptul că cineva ceva îi face dar a tăcut, atunci, există mai multe semne de întrebare. La sigur că răspunsul îi va aparține înaintea Domnului! De asemeni, sunt sigur, trebuie să cunoaștem și viața tânărului de mai înainte de acel tragic moment. Cât de bun creștin a fost, cât de des a mers la Biserică, a crezut sau dimpotrivă, a luptat împotriva lui Dumnezeu. În fine, sunt o serie de factori, pe care nu-i cunoaștem. Și, chiar de i-am cunoaște, doar știți, Judecata lui Dumnezeu nu e aceeași ca și a oamenilor. Într-un fel judecă omul și cu totul altfel Domnul!

Știm că Dumnezeu e Drept Judecător. Știm că Dumnezeu e și Iubire. Să nădăjduim că pe cel tânăr, Dumnezeu îl va Judeca cu a Sa nespus de mare Iubire de oameni, pentru că, dacă Dumnezeu pe toți ne-ar judeca ca Drept Judecător, nu știu de se va mântui cineva…

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.