Necinstirea Duminici

0
0

Referitor la răspunsul dat la întrebarea nr 13301 lucrurile stau mai complicat, eram într-o duminică și tata vroia să facem treaba și eu am zis că e duminică, și iam zis : Aduți aminte de Ziua Domnului și o cinstește. La vorbele mele sa enervat și a început să înjure biserica. Mie frica dacă îl refuz și se enervează să nu facă vreo prostie, e în stare să mă omoare chiar dacă nu vrea asta, la nervi el nu mai gândește, de asta mie frică mie , să nu facă el vreo prostie și apoi să sufere frații mei.

  • You must to post comments
0
0

Dragii mei, porunca a cincea din decalog zice:„Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l va da ţie” (Ieş. 20, 12).Curăţia şi tăria dragostei faţă de Dumnezeu se adevereşte însă prin dragostea faţă de oameni,dintre oameni, mai întâi trebuie iubiţi părinţii, care ne-au născut şi ne-au crescut şi, ca atare, după Dumnezeu, sunt binefăcătorii noştri cei mai mari, în viaţa pământească.Privitor la nervii tatălui, roagăte cât mai mult pentru el și tu și frații tăi, roagăte ca Domnul săi lumineze mintea , să îl călăuzească pe calea adevărată și săi dea duhul blândeții și Domnul vă va auzi pe voi.În rest atâta timp cât ești sub ascultarea părintelui tău îndeplineștei porunca, numai în cazul când te îndeamnă la păcate poți să-l  refuzi dar cu blândețe.

Ascultarea părinţilor nu se va face atunci când sfaturile şi îndemnurile lor contravin învăţăturilor creştine căci uneori mamele îşi pot îndemna la păcat copiii, aşa cum a făcut Irodiada care a îndemnat-o pe fiica ei să ceară lui Irod capul lui Ioan Botezătorul pe tipsie.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.