Timiditate

0
0

Aş vrea să vă întreb cum pot să scap de timiditate? Eu sunt o persoana mai sinceră, merg la biserică şi mulţi râd de mine, mă simt foarte rău, mai ales fratele meu, nu sunt supărată pe nimeni, dar toţi mă fac să mă simt prost… sunt o persoană mai retrasă, am prieteni, însă nu prea ies din casă. Vă mulţumesc.

  • Simona a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

De ce vă afectează faptul că râde lumea, când sunteți în dragoste lui Hristos? Eu consider că timiditatea – e o virtute, prin care se păstrează sufletul curat și cugetul treaz, te păzește de multă vorbăraie, și te scoate din multe tentații. Cine o utilizează corect și nu se sfiește de faptul că e așa, dar e statornic în ceea ce face, ori ce gândește, atunci nici o batjocoră nu vă poate afecta, căci înțelegeți rătăcirea multora și trebuie să vă fie milă de ei și să vă rugați pentru ei, ca să cunoască adevărul și fericirea ce se găsește în casa Domnului – biserica! Bucurați-vă de faptul cum sunteți și cum v-a creat Dumnezeu, căci El dă tuturor calități prielnice mântuirii lor. Unuia îi dă răbdare, altuia – blândețe, altuia – milostivitate, altuia – rușinare, timiditate, mai restâns în comportări, ca astfel să ne influențăm unul cu altul, și să învățăm cele bune și cuviincioase. Să nu fim piatră de poticnire pentru aproape, ci îndemn spre îndreptare. Iată și dvs să priviți așa lucrurile și când cineva vă va ofensa, să o luați ca un compliment și să vă bucurați în Domnul  și-n mila Lui față de toți, noi, păcătoșii.

Născătoare de Dumnezeu, fecioară Maria, învață-ne pe noi, netrebnicii, virtuțile creștine, evlavia, smerenia și cumințenia Ta!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.