Despartire

0
0

Sarut Mâna, Părinte! Îmi puteţi explica cum şi pentru ce lucrează ,,mecanismul de despărţire” între oameni. De ce multe ori se întâmplă că 2 persoane care se iubesc ajung să se despartă? Şi dacă la unul dintre aceste 2 persoane trece dragostea sau unul îl abandonează pe celălalt, aici tot e voia Domnului? Şi în cazul acesta pentru cine se crează avantaj pentru cel care părăseşte sau pentru cel care e părăsit? Ştim cu toţii că ne înconjoară mult rău şi dacă oamenii se despart din cauza uneltirilor rele, cum rămâne cu această ”nedreptate şi durere”?

  • You must to post comments
0
0

Pentru mine, e totul mult mai simplu! Sfânta Scriptură, Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne îndeamnă să ne iubim și vrăjmașii noștri. Și atunci, de care despărțire poate fi vorba? Dacă noi trebuie să-i iubim și pe cei ce ne vor nouă răul, cu cât mai mult pe cei care ne sunt alături, legați prin Taina Sfintei Cununii, spre exemplu? Iar dragostea, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel:

Îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.