Biserica ortodoxa din Moldova

0
0

Bună ziua, părinte! Eu nu sunt din Moldova, ci din România şi am să vă adresez nişte întrebări. Voi de ce patriarhie ascultaţi? De cea rusă sau de cea română, că nu am auzit să aveţi patriarhie separată. Şi de ce aveţi un alt calendar decât noi? Şi încă o întrebare, care mi-a venit chiar acum. De ce, pe data de 2 decembrie nu aţi anuntat lumea care urmăreşte acest sait că s-au împlinit 14 ani de la trecerea la cele veşnice ale Părintelui Cleopa Ilie? Doamne ajută!

  • Vlad G. a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Suntem într-adevăr sub ascultarea Patriarhiei Ruse. Calendarul, nu la noi e altul, ci la Dvs. Noi, mergem dupa calendarul iulian, așa cum merge, spre exemplu și Sfântul Munte Athos, sau Patriarhia Ierusalimului. Biserica Ortodoxă din Moldova, ca și cea Rusă, sau din Ierusalim, nu a făcut modificări în calendar, precum a făcut cea din Constantinopol sau România. Totuși, vreau să înțelegeți, acest fapt nu este o piedică pentru comuniunea noastră liturgică cu frații români sau cu ortodocșii ce se află sub ascultarea Patriarhiei de Constantinopol. Probleme, dacă și sunt, la sigur sunt nu cele legate de calendar! Cât despre părintele Cleopa Ilie, vă rog să ne iertați fraților. Personal, îl apreciez foarte mult pe părintele. Am crescut cu învățăturile și povețile sale. Problema e că pe această pagină, lucrăm doar trei persoane: Părintele Victor Mihalachi, Natalia Lozan și eu. Facem, atât cât ne stă în puteri și, desigur că avem și scăpări.

Vă rugăm mult să treceți cu înțelegere peste neputințele și greșalele noastre, care, legat de slăbiciunile noastre le scăpăm…

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.