0
0

Sărut mâna părinte. Vreau să vă povestesc ceva. Eu nu cred in vise. Dar o întâmplare stranie m-a tulburat. S-a întâmplat acum mai bine de un an. Aveam o bătrână în bloc care săraca, chinuită viață a avut. A murit în spital, iar fiul său care era singura rudă nu a mai adus trupul acasă și a spus c-a mers direct la cimitir și a înmormântat-o. Toată lumea a crezut. Dupa un timp, am avut un vis. Bătrâna stătea goală, cu niște haine împachetate peste ea, întinsă pe o masă din acelea de faianță și mă striga și-mi spunea că nu mai poate că fiul ei nici până acum nu a îngropat-o și ea zace pe masa aia și plânge. M-am trezit și am povestit celor din casă visul, dar a rămas doar un vis în care nu credeam. Mai târziu sună telefonul și ne anunță de la morgă că vecinul nostru trebuie să vină să ridice cadavrul de la morgă, că nu-l mai pot ține. (ei foloseau nr. nostru de telefon, pentru ca ei nu aveau). Părinte, mi s-au înmuiat picioarele, era visul meu, biata femeie, au îngropat-o goală și cu hainele peste ea, ca în vis. De ce am visat asta? Vecina ținea mult la mine, oare a cerut ajutor? Este posibil? Ce să cred? Cu toate astea eu nu cred în vise, dar asta ce a fost?

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Nu îmi voi lăsa mintea spre ispitire și nici nu voi lăsa sufletul să fie cutremurat de lucrurile mici din această lume. Domnul știe ce e cu acest vis. Și Domnul este cel de la cine va cere milă acea femeie. Însă eu nu mai cred că sufletul acelei femei se îngrijea de trupul putrezicios. Eu cred că mai mare ar fi credibilitatea în legătura pe care ați avut-o cu acea persoană. De aceea vă spun să lăsați trecutului acastă faptă și orice altă faptă legată de acest eveniment și să nu o mai purtați în mintea voastră pentru că va fi supusă căderii în păcatul judecării, ori aceasta nu pe plac Domnului. Cel mai bun lucru pe care îl mai puteți face acum e să o purtați sufletește în rugăciune spre mântuire. Căci acesta este singurul scop al sufletului trecut în viața de dincolo.

Dumnezeul celor trecuți din această viață să ne lumineze în rugăciunile noastre pentru cei adormiți trupește și să-i miluiască în locurile în care sunt.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.