Ajutor!

0
0

Sărut mâna, Părinte! Suntem o familie recent căsătorită, şi cum noi tinerii mai greşim uneori, cer un sfat de la Dvs. cum ar fi să procedăm corect. Cu ajutorul Domnului şi a părinţilor, după nunta noastră, ne-am cumpărat şi căsuţa noastră. Acum e nevoie să facem reparaţie ca să putem locui în ea. Fiindcă numai soţul lucrează, eu sunt casnică, şi mii greu pe suflet că de o perioadă lungă nu mă pot angaja la lucru. Soţul a venit cu ideea ca să luăm un credit de la bancă pentru a face reparaţie. Mie mi-i frică când aud de bancă. Şi îmi spune că altă ieşire nu avem. Eu conştientizez faptul că reparaţia cât de mică n-ar fi în vremurile noastre necesită bani mulţi. M-am mai consultat şi cu o prietenă de-a mea, care tot nu demult a luat şi ea sărmana un credit de la bancă. Şi ea îmi spunea, nu sunteţi voi primi şi ultimii. În ziua de azi foarte mulţi oameni apelează pentru credit la bancă. Ea a încercat să mă încurajeze, dar în sufletul meu păcătoasa, mă macină. Şi el-soţul se enervează ca eu am frică…Şi eu mă tot enervez… Dar real, numai cu salariul lui nu ne permitem să facem reparaţie. Vă rog din toată inima mea să mă ajutaţi cum să procedăm în acest caz ca să fie corect şi să fiu şi eu mai liniştită. Ce rugăciuni se poate pentru găsirea unui loc de muncă, pentru noi care suntem nervoşi şi nerăbdători, pentru frica care mă frământa pe mine de ceva timp. Avem multe lucruri sfinte de la mormântul sfânt din Israel. Precum: lumânări, mir, ulei, tămâie, cruciuliţe, icoana Maicii Domnului de la Ierusalim, etc. Îţi mulţumesc Doamne pentru aşa lucruri sfinte şi preţioase. Mă rog de mă iertaţi pe mine păcătoasă. Ajutaţi-mă ce să fac că depresia şi frica să nu le mai am în suflet şi în gând. Vă mulţumesc din tot sufletul. Doamne ajută!

  • ALINA a întrebat 11 ani ago
  • last edited 3 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

Dragă soră, iată răspunsul la întrebarea ta, dat de cei care au trecut prin acest calvar al băncii: Silvia – Într-13674 – rate şi datorii

Aș vrea să scriu aici un mesaj pentru cei care au făcut împrumut la bănci sau se gândesc să facă. Cu ajutorul Domnului, anul acesta voi scăpa de o rată la bancă cu care m-am chinuit 5 ani. Am luat bani ca să cumpărăm o mașină. Nu spun că nu ne-am folosit de ea și că nu ne-a prins bine, dar privațiunile pe care le-am îndurat, stresul de a plăti la timp, salariul reținut pentru că nu am putut plăti, certurile generate de lipsa banilor și toate celelalte necazuri m-au adus aproape la disperare. Practic, acești 5 ani am fost obligați să trăim cu strictul necesar și uneori nici acela nu l-am avut, dar slavă Domnului că ne-au ajutat părinții (normal ar fi ca noi să-i ajutăm pe ei!). Nu ne-am permis o mulțime de lucruri, nici măcar pentru copil, am trăit din mila altora. Mă uitam la oamenii străzii. Nu au mai nimic, le e foame, le e frig, dar nu au grijile și stresul prin care am trecut eu. De multe ori mi-am dorit sincer să pot face schimb cu ei. Acum totul se va termina și am speranța că vom reveni la normal. Mă bucur din suflet că suntem în baza de date de rău-platnici și că nu vom mai putea lua credit nu știu câți ani. Ceilalți sunt supărați, dar eu mă bucur. Vă rog din suflet să nu luați îmrpumut de la bănci. Nu dați liniștea din casă pentru niște obiecte, oricât de „necesare” ar părea la prima vedere. Da, ajungi să ai mașină sau apartament, dar în esență EȘTI SĂRAC, pentru că ceea ce ai nu e al tău, îți poate fi luat oricând, iar banii tăi se scurg la bancă. La început pare ok, rata nu e prea mare, dar cu timpul ajungi sa simți apăsarea. E o amăgire crudă. Suficient să vedem câți oameni cad în deznădejde când nu mai pot plăti. Certuri, familii distruse sau chiar sinucideri. Am constatat eu singură că atunci când căutăm împărăția lui Dumnezeu, restul chiar ni se adaugă! Și dacă vom merge pe jos, vom petrece concediile acasă sau vom locui cu poama acră până la bătrânețe, măcar vom avea liniște și pace în suflet și dacă ne vom ruga din suflet, Dumnezeu sigur nu ne va uita. El ne va da putere să trecem peste toate și așa vom fi fericiți.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.