Hristos a inviat!

0
0

Părinte, sora mea s-a căsătorit în Italia. I-a ţinut slujba de cununie un preot înlocuitor care i-a citit cununia în 3 limbi, iar naşii sunt de altă religie, fiind catolici şi necăsătoriţi. Este valabilă această căsătorie? Aştept răspuns. Vă mulţumesc.

  • ramona a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Că a slujit în mai multe limbi, nu e problemă. Că nănașii au fost romano-catolici, e o prostie mare cât capul lor, dar nici din acest motiv nu putem declara taina nevalabilă, pentru că Harul Duhului Sfânt se coboară nu în dependență de credința nănașilor. Atât doar, că nănașii sunt părinții duhovnicești care trebuie să învețe tinerii în ale credinței. Întrebarea e ce îi va învăța romano-catolicii pe ortodocși? De aceea și zic, că e o prostie. 

Cât despre valabilitatea Tainei, trebuie de aflat dacă preotul care a săvârșit Sfânta Taină este un preot recunoscut unanim în sânul Ortodoxiei, sau este un șarlatan sau un autoproclamat. Iată, după ce ve-ți afla ce e cu preotul și cu Biserica unde s-a săvârșit Taina, atunci ve-ți ști la sigur de e valabilă sau ba Taina Sfintei Cununii!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.