locul de muncă

0
0

Sărut mâna părinte în primul rând vă mulțumesc pentru toate răspunsurile la întrebările mele de când am fost adus pe acest site.. cu adevărat m-am folosit. Sunt fără loc de muncă de un an de zile \”neântrerupt\”..mă aflu în căutare.. problema este că-n ce am lucrat eu și am experiența – imobiliare (singurul loc unde am șanse + criza..) nu se caută cu experiență + că am ajuns la 28 de ani și.. se caută mai fragezi în viață, ca să spun așa, mă înțelegeți.. Când sun la un anunț sunt întrebat de vârstă, etc. Să mint e păcat.. Ieri seara scriindu-vă și vrând să vă-ntreb dacă să mint, sau să mă las în voia Domnului.. am găsit un anunț care căuta cu experiența, încă n-am sunat.. Problema e că și dacă obțin locul de muncă.. și la locul de muncă s-ar putea să fiu \”obligat\”( de șef ) să mint : prețuri umflate, ipotecă umflată.. poate n-aș face eu prețurile, dar aș participa la minciuna – înșelare.. (mă gândeam în cazul în care m-ar selecționa, să mă duc o lună de probă, poate voi fi ferit de..) După ce s-a închis agenția, am lucrat și-n construcții, nu mă feresc.. Nici măcar la cârcă-n construcții nu se găsește.. Adevărat este că și timpul acesta de când nu lucrez.. m-a ajutat mai mult decât serviciul. Nu sunt căsătorit, nu am copii, sunt cu mama aici în Spania, ea lucrează, dar nu prea mai poate.. cei cu bani care n-au muncit în viața lor te pun.. zic că ești robot, nu om.. Spuneți-mi un cuvânt părinte.. Mă iertați pe mine păcătosul.. Doamne ajută..

  • Adrian a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută frate Adrian. Să știi că nu e ușor, mai ales printre străini. Sunt și eu printre ei, însă cu Domnul e mai ușor. Nu sunt eu vrednic de minunile Lui, dar își revarsă din plin bunătățile Sale peste mine. Îmi vine așa câte odată să Îl rog să nu îmi mai dea atâtea bunătăți că nu le merit, dar mii frică să nu greșesc. Știi ce te îndemn: roagă-te. Nu sunt eu marele ascet și părinte al rugăciunii. Dar îți spun că odată ce încep să mă gândesc la rugăciune încep și minunile. Gândul la Dumnezeu este un început al rugăciunii. Iar despre imobile nu știu ce să îți spun. Minciuna e un păcat însă aici în Europa nu mai pun accentul pe minciuna. Și în imobile cred mulți din cei care își caută un loc de trai. Îndemnul meu este să mergi la un duhovnic și să vezi ce spune el. Eu nu vreau să te îndemn spre imobile sau spre îndurare. Ambele pot fi bune însă partea bună trebuie căutată în comparație cu perceperile tale. Și aceasta o poate face doar duhovnicul. Până atunci îți recomand rugăciunea: „Acatistul şi viaţa Sfintei Cuvioasei Xenia(24 ianuarie)ajutătoare la nevoinţe băneşti”. Ca încheiere îți spun să nu crezi că numai simpla pronunțare a cuvintelor acestei rugăciuni va face minunie. În primul rând se cere de la tine credința și apoi trăirea cuvintelor. Cât mai puține cuvinte rostite la suprafață și cât mai multe trăiri lăuntrice. Și cel mai important este ca după ce îți rezolvi și primești ajutor să nu uiți de Dumnezeu, Dumnezeu nu este un pompier la care să apelăm când avem nevoie.

Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.