Botez

0
0

Adică, de ce omul matur trebuia să învețe religia creștină și după, se boteză în schimb bebelușul, îi era grăbit botezul? Nu din cauza că ar fi putut să moară fără să fie botezat? Eu așa am explicat unor sectanți…

  • Gabriel a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Iubit frate Gabriel. Gândește-te la faptul că prin învățare vine luminarea. Ori luminarea este pentru cei care sunt întunecați. Ce fel de întunecare pot avea copiii. Copiii sunt curați și numai lor le și se cuvine Taina Sfântului Botez. Iar prin marea bunătate a Dumnezeirii am fost și noi, cei întunecați în trup, învredniciți de această mare Taină. Dar nu înainte să fim înțelepțiți în cele ce înseamnă rânduiala casei Tatălui nostru. Și să ne mai gândim. Oare prin cuvintele Mântuitorului: „Până nu veți fi ca și copiii nu veți intra în împărăția cerurilor” nu ni se spune același lucru. Deci copiii nu au nevoie să învețe sau să aștepte să crească până a fi învățați și apoi botezați, ci lor li se accepta să fie botezați și apoi să fie crescuți în cele ale credinței. Aceasto o putem vedea și în cuvintele sfinte: „Lăsați copiii să vină la mine”. Pe când nouă, celor înhibați cu patimă, ni se cere mai întâi să fim luminați și apoi să ne apropiem de mare Taină. Iar în ce privește sectarul ce vă pot spune: Om îngust la mine care a primit o literă de la cineva și pe aceea o vestește numai. Deci e litera cuiva (nu e cu rădăcini divine) care pare a fi o manipulare. Cel mai bine, dacă nu suntem bine întăriți în învățătura de credință a bisericii noastre mame, să le urăm dintru început o zi frumoasă și să rămână pentru noi doar ca simpli apropiați pentru care să ne rugăm să fie întorși la lumina adevărului.

Doamne, Tu cel care nu dorești moartea rătăcitului ci să se întoarcă și să fie viu, luminează celor din întunericul literei și sufletul îl stropește cu roua adevărului.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.