Despre Sfântul Ştefan Cel Mare

0
0

Sărut mâna, Părinte. Îndrăznesc să vă pun şi eu o întrebare, care face multă discuţie între credincioşi, şi anume : pe ce criterii religioase a fost canonizat Voievodul Ştefan Cel Mare? Care ar fi explicaţia (din punct de vedere religios) pe care ar trebui să o dăm celor care se îndoiesc de sfinţenia voievodului mai sus amintit. Mă iertaţi şi sper să nu vă necăjesc cu întrebarea mea.

  • Mihaela a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Știu că este o frământare pentru unii, dar vă rog din suflet: respectați pe cei care au fost rânduiți de mai marii spre cinste și cu siguranță nu veți greși. În special pentru dumneavoastră am publicat următorul articol și vi-l recomand spre citire: „Canonizare vrednică sau smintire a poporului (Sfântul Ștefan cel Mare)”.

Cronicarul Grigore Ureche notează: „iară pre Ştefan vodă l-au îngropat ţara cu multă jale şi plângere în mănăstire în Putna, care era zidită de dânsul. Atâta jale era, de plângea toţi, ca după un părinte al său, că cunoştiia toţi că s-au scăpatu de mult bine şi de multă aparatură. Ce după moartea lui, până astăzi, îi zic Sveti (Sfântul) Ştefan vodă, nu pentru sufletu, ce ieste în mâna lui Dumnezeu, că el încă au fostu om cu păcate, ci pentru lucrurile lui cele vitejeşti, carile niminea din domni, nici mai nainte, nici după aceia, l-au ajunsu”.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.