Am nevoie de ajutor

0
0

Bună seara! Sunt un băiat de 21 de ani, din Constanţa, care mă adresez dumnevostră părinte pentru ca am nevoie de ajutor, dacă nu e deja prea târziu. Sunt o persoana timidă şi cred că de aici mi se trag toate necazurile, problema mea este că nu am putut să-mi fac o iubită sau o prietenă până la vârsta asta, toate fetele fug de mine, parca le zice cineva că nu sunt băiatul potrivit, nu ştiu şi nu înţeleg, de ce? De aici am cazut şi în păcatul malahiei, pentru că nu am avut o prietenă, care să mă ajute să scap de dorinţa de a face dragoste, de a săruta şi de a simţi căldura trupului unei femei lângă mine, ca bărbat. Am zile când nu pot să dorm, mă chinuie dorinţa de a iubi şi de a face dragoste, de ceva vreme, îmi doresc moartea, pentru că nu pot avea o prietenă, mi-e foarte greu, simt că nebunesc, nu pot dormi, nu pot gândi, nu pot reţine învăţăturile dascălilor mei, nu ştiu cât o să mai rezist, de aceea vă cer un sfat, unde pot merge după ajutor, dacă este nevoie cum pot să-mi fac un duhovnic? Menţionez că nu am duhvnic şi nici la biserică nu prea mă duc, decât de sfintele paşte şi rugăciunea mi-o fac în fiecare seară. Multă sănătate vă doresc.

  • Ciprian a întrebat 13 ani ago
  • last edited 3 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0
Dragă frate întru Hristos. Patimile acestea v-au cuprins într-atât sufletul şi trupul, că nu mai vedeţi nimic în afară de dorinţa de a le împlini. Cred că nu numai e nevoie să aveţi un duhovnic, dar ar trebui chiar urgent să vă găsiţi unul. Puteţi citi articolul  Cum să ne alegem duhovnicul ?”.   Dar poate nici nu e cazul să aşteptaţi până v-a trimite Domnul unul, ci să mergeţi la biserică şi să mărturisiţi toate acestea până chînd doar unui preot , care încă nu vă este duhovnic. Căci păcatele acestea nu numai că vă stăpânesc tot mai mult , dar şi atrag altele după ele. Noi nu existăm în acestă lume doar pentru satisfacerea poftelor trupeşti, dar din contra pentru a ne lupta cu ele şi a le stăpâni. Şi de vă doriţi să aveţi o prietenă şi probabil o viitoare soţie, trebuie să înţelegeţi şi pentru ce este această persoană în viaţa nostră. Relaţiile intime, care sunt admise doar după taina cununiei, sunt lăsate doar pentru naşterea de prunci, şi deci nu pentru plăcerile trupului. Poate de atât şi nu puteţi găsi acea prietenă, că nu vedeţi în ea un suflet, ci doar un trup. Aduceţi-vă aminte că avem ceva mult mai de preţ în noi şi de care trebuie să ne îngrijim permanent-sufletul. Reveniţi la biserică, care e casa Domnului. Rugaţi-vă şi cereţi-i ajutor bunului Dumnezeu, să vă ajute să luptaţi cu aceste patimi destrugătoare.

Te-am părăsit, Doamne, să nu mă părăseşti. Am ieşit de la Tine, ieşi în căutarea mea. Du-mă la paşunea Ta cea duhovnicească.
Prot Victor Mihalachi
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.