sexul

0
0

Am citit despre păcatul de a face sex înainte de căsătorie şi am o nedumerire, am făcut dragoste înainte de căsătorie dar aveam relaţia de 2 ani şi am avut un singur bărbat şi pentru el am fost prima, tot păcat se consideră? Şi cum e cu potrivirea despre care zice lumea? Uneori îmi pare rău că nu am experimentat mai multe… acum căsătorită nu mai pot.

  • Ramona Loredana a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0
Da, dragă soră, tot păcat rămâne. Fiindcă viaţa conjugală se începe după Cununie, pentru că abia acolo se primeşte binecuvântarea pentru ca cei doi să fie împreună, se binecuvintează patul conjugal şi naşterea de prunci. Iar despre „potrivire” pot să vă spun că plăcerea relaţiei intime dintre un bărbat şi o femeie este dată mereu de Dumnezeu, deci nu este ceva aşa de la sine înţeles, nu este o plăcere care trebuie să existe dacă urmezi nişte paşi, ci o primeşti de la Dumnezeu. Şi ceea ce „zice lumea” nu ar trebui să ne influienţeze absolut deloc atât cât îl avem pe Dumnezeu în suflet şi îm ghând. Sfinţii ne spun că plăcerea relaţiei intime dintre un bărbat şi o femeie a fost lăsată de Dumnezeu pentru a ne încuraja să facem copii şi să ne bucurăm de ei. Relaţia de dragoste dintre un bărbat şi o femeie implică şi responsabilitate nu numai plăcere. Cine fuge de responsabilitate şi fură doar plăcerea la un moment dat va suporta consecinţele iresponsabilităţii. De aceea nu ar trebui să vă pară rău de lipsa „experienţei mari”, căci aceste experienţe şi plăceri de moment ne pot lua veşnicia. 

„Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.”

Prot Victor Mihalachi
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.