0
0

Bună ziua, Părinte. 1) Cum putem cel mai bine sprijini şi ajuta o persoană dragă care trece prin probleme şi zbucium sufletesc? Care sunt cele mai bune rugăciuni pentru cei apropiaţi? E bine să îi sfătuim noi, cum credem sau să ne limităm a ne ruga pentru ei. 2) Sunt însărcinată în 8 luni şi mă pregătesc pentru naştere. Toată sarcina m-am rugat Maicii Domnului, Acatistul Sfântului Acoperământ şi Paraclisul şi Sfântului Nectarie. Acum, îmi e mai greu să stau în genunchi…, pot să mă rog fiind culcată în pat? 3) Aş vrea să mă rog pentru cineva care îşi caută de lucru şi e c-am descurajat. Ce rugăciuni ar fi cele mai potrivite în această situaţie? Vă mulţumesc anticipat! Doamne ajută!

  • You must to post comments
0
0

Hristos în mijlocul nostru. 1) Nu e suficientă numai rugăciunea. Căci spus este: Credința fără fapte moartă este. Deci și îndemnul spre a face ceva e binevenit pe lângă rugăciune. Dar să vă rugați și pentru ca Domnul să vă lumineze la ce să-l îndreptați pe respectivul suflet. Iar în ce privește rugăciunile: sunt foarte multe și frumoase. Vă îndemn să intrați la rubrica noastră: „Acatiste, paraclise și rugăciuni” și veți găsi, pentru că ele sunt menționate care și pentru ce este. 2) De obligat nu se poate, mai ales în situația dumneavoastră. Dar rugațivă cum puteți. Căci vă cunoaște Domnul neputința, deși există abatere de la cele ce credem noi că e neputință totală. Dar să nu uitați că ar fi bine să vă împărtășiți măcar cu o săptămână înainte de naștere.  3) Deoarece e caută de lucru înseamnă că e în nevoie de bani, de aceea vă recomand cel mai potrivit acatist pentru această nevoie: „Acatistul şi viaţa Sfintei Cuvioasei Xenia(24 ianuarie)ajutătoare la nevoinţe băneşti”. Dar să încercați să-i explicați că chiar dacă va face acatistul cu scopul de a găsi de lucru la nimic nu îi va folos, căci Mântuitorul ne spune: „Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor … ”.

Post ușor în continuare(pentru toți creștinii), Hristos a înviat(pentru cei care credem mereu în Învierea lui Hristos) și naștere ușoară(numai pentru dumneavoastră)Foot in mouth.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.