Referitor la răspunsul dvs la întrebarea 6925

0
0

Bună seara! În primul rând îmi cer scuze pentru întrebarea pusă (atât de telegrafic), nu mă așteptam că cineva să răspundă și mai ales un preot. Mulțumesc frumos de răspuns, dar precum întrebarea așa și răspunsul, l-am meritat. Parinte, copii se iubesc, băiatul a trăit de la vârsta de 17 ani cu fratele lui geaman și cu cățeaua care le-au rămas după moartea părinților, n-am să pot niciodată să-i spun să se convertească la religia ortodoxă, căci religia catolică și cățeua și fratele e tot ce i-a mai rămas spiritual de la mama lui. E un copil bun, problema e că fata mea a fost crescută în spiritul nostru ortodox și ar vrea să fie binecuvântată de un preot român, ce trebuie să facă copila, să renunțe la el? Căsătoria mixtă spune, de un creștin și de un necreștin, catolicii nu sunt crestini? Părinte, ce facem? Nu mai înțeleg nimic, Dumnezeu zice să iubim, băiatul nu e vinovat că s-a născut catolic, atâta timp cât este de acord să se căsătorească la ortodocși, unde este binecuvântarea unei iubiri? …este foarte dureros, se poate ca dvs., îmi veți răspunde că dacă atât de mult o iubește să se boteze la ortodocși, dar v-aș răspude că și el ar putea spune că dacă atât de mult mă iubește să treacă ea la catolici, ceea ce este atât de rău ca două persoane de credință creștină dar diferită se unesc în spirit ortodox. E un bun început pentru o viață de familie, îmi cer iertare pentru acest comentariu, dar eu în prostia mea văd doar că se unesc prin iubire doi copii mari, putem spune că iubirea e limitată de credință? Nu știu ce să fac, părinte, sunt foarte îngrijorată, pentru că este într-adevăr o problemă pentru viitorul fetei mele, să ne ajute Dumnezeu, aștept un sfat, un răspuns mai încurăjător și cu mai multă milă.

  • You must to post comments
0
0

Dragă Ana, nu ne-am dorit să fim duri sau fără de milă, mai ales pentru o mamă îndurerată şi îngrijorată pentru aceşti copii. Deci dacă băiatul îşi doreşte să se cunune în  biserica ortodoxă, atunci soluţia ar fi : ” În cazul căsătoriilor mixte, în care una dintre părţi este ortodoxă, Sfânta Taină a Căsătoriei se celebrează în Biserica Ortodoxă, mirii fiind asistaţi de naşi ortodocşi. În prealabil, partea eterodoxa va îndeplini formalităţile de trecere la Ortodoxie. Copii care se vor naşte să fie botezaţi şi catehizaţi în Credinţa Ortodoxă (Regulamentul de procedură şi de judecată al Bisericii Ortodoxe Române, articolul 47). Nu este absolut necesar ca partea eterodoxă să îmbrăţiseze credinţa ortodoxă, dacă acest fapt este împotriva libertăţii de conştiinţă şi voinţei respectivei părţi. Dacă Taina Cununiei se
celebrează în Biserica Ortodoxă, Episcopul Eparhiot Ortodox – în anumite condiţii – poate să  acorde dispensa de la trecerea la credinţa ortodoxă”. Deci în cazul dvs ar trebui să vă adresaţi Episcopului Eparthiot şi să obşineţi dispensa de la trecerea la credinţa ortodoxă şi acordul la această cununie.

Aşa să vă ajute Dumnezeu

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.