0
0

Sărut mâna, Părinte. Am citit articolul „Sunt îndreptăţite ambiţiile profesionale?\” şi nu l-am înţeles pe deplin. Simt că am aptitudini profesionale mai înalte decât şefii îmi încredinţeaza, dar nu îmi dau voie să le arăt. Cred că din cauza numirii în funcţii \”prin telefon\”. Acum e altceva – în viaţă am fost cu un picior în mormânt, dar cu ajutorul Domnului, a Sfintei Maicii Domnului, a unor medici extraordinari am putut să-mi văd copii mari, am avut ocazia să-i educ. Poate înhibarea profesională este plată pentru aceasa? Situaţia mă doare mult… Lamuriţi-mă , vă rog. Mă scuzaţi de o expunere \”neclară\”.

  • You must to post comments
0
0

Dragă Teo, oricât de multe şi de înalte calităţi am avea, se cuvine ca pe toate să le împodobim cu frumosul veşmânt al smeritei cugetări. E tot din acest articol. Căci chiar dacă aveţi calităţi deosebite, de aţi fost înzestrată cu daruri divine, trebuie să înţelegeţi şi de la cine sunt aceste daruri. Şi ce ai, pe care să nu-l fi primit? Iar dacă l-ai primit, de ce te făleşti, ca şi cum nu l-ai fi primit? Deci dacă toate sunt de la Domnul, atunci să facem deci ce ne stă în puteri şi să le lăsăm toate în voia Domnului. Nu putem noi şti de ce primim unele lucruri în viaţă şi de ce nu le avem pe altele. Uneori Domnul prin lipsirea de ceea ce ne dorim ne protejează de alte căderi, care ar putea surveni de le-am primi. Deci să zicem şi noi că suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem, şi nimic mai mult. Iar apreciera adevărată să o cautăm doar la Dumnezeu.

Dacă trăim în Duhul, în Duhul să şi umblăm. Să nu fim iubitori de mărire deşartă, supărându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.