Ai nevoie de : 200g orez, 1 kg urzici, 3-4 legături de ceapă verde, 4 linguri ulei, 200 ml suc de roșii, sare, 1 legătură leuștean.

Cum procedezi Opărești urzicile, le scurgi și le toci impreună cu ceapa verde. Le călești foarte puțin în 2 linguri ulei și adaugi sucul de roșii, puțină sare, apoi verdeață tocată mărunt.

Alegi, speli orezul și-l adaugi în 600 mi apă care fierbe. Lași pe foc pînă se umflă orezul, apoi îl amesteci cu 1 lingură de ulei, 50 ml de suc de roșii și sare. Ungi o cratiță în ulei și o pui alternativ straturi de orez și urzici. La final pui 1 lingură de ulei amestecat cu 50 ml suc de roșii, presari verdeață tocată și dai la cuptor la foc mic, timp de 20 minute.

Poftă bună!

Sursa: revista Practic în bucătărie, pag. 32