Spovedania

0
0

Doamne ajută. Părinte, am citit răspunsul pe care i l-aţi dat unui părinte referitor la spovedanie. Acum locuiesc în Oltenia şi aici se spovedesc de seară şi dimineaţa împărtăşanie. Dar părinte, vă întreb de ce sunteţi siguri că pe toţi care îi spovediţi de seară sunt vrednici de împărtăşanie? Nu ştiţi câte ispite sunt? Sunt credincioasă, merg la biserică, dar vedem că avem foarte multe ispite când mergem la spovedanie şi dacă preotul ne refuză, aşa cum s-a mai întâmplat rămânem nespovediţi. Avem servici, obligaţii familiale, probleme de sănătate, eu am fost amânată în altă zi şi nu am reuşit să mă spovedesc că mi-a venit ciclu, vă întreb: De ce nu ne ajutaţi, atunci când venim la biserică? De ce preotul amână, dar la mănăstire duhovnicul are timp şi noaptea şi ziua şi la orice oră în afară de slujbe. În ardeal la biserici se spovedeşte în săptămâna mare de la ora 4 sau 5 dimineaţa, e foarte multă lume, e o bucurie duhovnicească deosebită, când preoţii de acolo se gândesc la creştini mai mult, fiindcă ştiu ca au servici, locuiesc departe şi apar foarte multe probleme. Câţi dintre noi păcătoşii atunci când ne-am propus şi ne-am pregătit de spovedanie ni s-au ivit alte probleme şi am amânat, şi dacă preotul ne amână şi el ce facem părinte? Ce facem cu sufletele noastre, cine ne ajută? Vă mulţumesc.

  • You must to post comments
0
0

Păi scumpii noștri, atunci când vă amânăm, oare nu la sufletele Dvs. ne gândim? Adică, Dvs. vă plângeți de serviciu, de griji de nu mai știu ce, vă aduceți aminte odată în an de Hristos, veniți ca hoții și furați repejor Sfânta Împărtășanie (pentru că, dă, mă rog, vă presează timpul și grijile lumești) și după toate considerați că aceasta se numește purtare de grijă de suflete? Sau poate credeți că atunci când stau o sută sau două de oameni în capul tău, fac gălăgie de dimineață iar tu ești nevoit să mărturisești câteva ore, sau să o faci așa, pur și simplu, doar pentru ca să se încheie mai repede șirul, asta se numește purtare de grijă? Sau invers, când seara, poți discuta, măcar cât de cât liniștit cu oamenii, le mai poți da un sfat, le mai poți alina durerea… Cum credeți, care lucrare este mai eficientă? Și care e mai ziditoare de suflet?

Vă rog să ne înțelegeți și pe noi! Nu neapărat la noi ne gândim, ci la lume, la sufletele oamenilor și la mântuirea lor, atunci când suntem nevoiți să luăm anumite decizii mai drastice.  S-au, omul a venit să se mărturisească, iar el trebuie oprit din pricina păcatelor sale de la Împărtășanie, ori, dacă îi permitem, ce spune Sfânta Scriptură: De aceea sunt mulți bolnavi și neputincioși între voi, pentru că cu nevrednicie se împărtășesc din Trupul și Sângele Domnului…

Preot Iulian Rață 

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.