0
0

Hristos a Înviat! Am şi eu o întrebare, care mă frământă, am împlinit 40 de ani, nu sunt căsătorită. Cu ceva timp în urmă am întâlnit bărbatul potrivit, aşa credeam eu, dar nu a fost să fie, când trebuia să luăm decizia hotărâtoare a decedat într-un tragic accident. Suferesc mult, nu-mi găsesc locul, mereu îmi roieşte în minte, de ce mi-a făcut-o Dumnezeu, chiar sunt momente când cred că mai bine este acolo, unde este viaţa veşnică, acolo îmi sunt părinţii, acolo este el. Nu ştiu ce voi face în continuare, sunt singură, speranţe nu mai am că îmi voi găsi vreo dată aşa o persoană. Trăim nişte timpuri foarte grele, şi nu în orice zi întâlneşti persoana, cu care ştii că vei înfrunta aceste greutăţi ale vieţii. Nu mai am nici o speranţă în viitor. Nu ştiu cum să merg mai departe. Nu am pe nimeni, şi nimic în viaţa aceasta. Persoanele cele mai apropiate sufletului meu, mi le-a luat Dumnezeu, sunt o persoană foarte sufletistă şi emotivă, nu ştiu dacă mă voi ridica cândva. Părinte, spuneţi-mi Vă rog, înseamnă că sunt foarte păcătoasă, odată ce Dumnezeu a procedat aşa cu mine. El era bărbatul vieţii mele, aşa credeam eu, dar Dumnezeu ştie mai bine. Eram foarte încrezută în sine, dar… Dumnezeu a rânduit aşa, ca într-o clipă mi-au spulberat toate speranţele. Nu mai am pentru ce trăi, ce să mă fac, de unde să iau puteri. Spuneţi-mi Vă rog, ce rugăciuni să citesc.

  • a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

După părerea mea, Dvs. trebuie să începeți relația cu Dumnezeu prin dobândirea păcii în sufletul Dvs! Nu aveți pace în suflet soră. Sunteți supărată pe Dumnezeu, pe lume… Ori pacea, ne poate ajuta să percepem altfel lucrurile, să le privim prin altă prizmă! Arhimandritul Sofronie Saharov spunea în acest sens: ”Am citit despre un nefericit caz într-o uzină de avioane.
Un inginer încerca un nou motor cu reacție. Mergând în jurul mașinii ce funcționa, din neatenție a intrat în curentul de aer care l-a smuls de pe pământ și-l trăgea în direcția puternicului reactor. Asistentul inginerului, văzând priveliștea, imediat a oprit motorul. Alergând către tovarășul său de lucru ce căzuse la pământ, l-a găsit mort.
Cel ce caută rugăciunea, se poate afla și el smuls de avântul ei și rupt de această lume.
Întorcându-se și el se va afla ,,mort” intereselor pătimașe și dobânzilor materiale: nu va căuta nici o carieră; nu se va întrista peste măsură fiind lepădat, nici se va mândri fiind lăudat; el uită trecutul, nu se lipește de prezent, nu se îngijește de viitorul pământesc.
O nouă viață plină de Lumină s-a descoperit lui și în el; distracțiile copilărești cu care se ocupă covârșitoarea majoritate a oamenilor încetează să-l mai intereseze. Și dacă vom judeca despre calitatea vieții nu în funcție de cantitatea de simțiri sufletești sau trupești plăcute, ci după cuprinsul cunoașterilor noastre în ce privește realitățile cosmice, și mai întâi de toate Primul și Ultimul Adevăr, atunci vom înțelege ce se ascunde îndărătul cuvintelor lui Hristos: ,,Pacea Mea dau vouă”, grăite Apostolilor doar cu câteva ceasuri înaintea morții Sale pe cruce.
Esența păcii lui Hristos constă în desăvârșita cunoaștere a Tatălui.
Asemenea și cu noi: dacă cunoaștem Vecinicul Adevăr care zace la temeiul a toată ființarea, atunci toate îngrijorările noastre nu vor atinge decât periferia vieții noastre, dar înlăuntru va împărăți pacea lui Hristos.
Nici o bunăstare vremelnică nu ne poate da adevărata pace, dacă vom rămâne în necunoașterea Începutului tuturor începuturilor.”

Și o rugăciune frumoasă: ”Doamne, potoleşte zbuciumul din mine. Purifică-mi sufletul şi desăvârşeşte lucrarea pe care ai început-o în viaţa mea. Curăţă grădina de buruieni ca să poată creşte din nou florile.
Sunt clipe în care mă simt o ratată. Simt că am eşuat înaintea Ta şi înaintea semenilor mei. A fost o vreme când am fost puternică dar acum nu mai sunt. Am atâtea răni care sângerează, atâtea dureri care mă sfâşie, atâta mizerie sufletească.
Tu eşti doctorul trupurilor şi sufletelor noastre. Adu vindecare şi în viaţa mea, în sufletul meu. Ca să pot merge mai departe. Ca să pot creşte în credinţă şi putere. Ca să împlinesc fără oprelişti voia Ta, spre slava numelui Tău. AMIN”

Preot Iulian Rață

 

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.