Rugaciune

0
0

Părinte, aş vrea să ştiu, rugându-mă aşa cum pot, fără a zice vreo rugăciune oarecare, e de folos? Sau e neapărat să le învăţ, vă mulţumesc.

  • Cristi a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Rugăciunile inimii sunt rugăciuni care trebuiesc rostite în stări desăvârșite. Eu aș avea nevoie de rugăciunile scrise pentru a ajunge la această desăvârșire. Și chiar preoții au nevoie de așa ceva. Oare cum credeți? Care este folosul celor scrise. Nu vă obligăm să le învățați pe de rost. Ci folosiți rugăciuni ale celor care ne sunt ca modele în viața sfântă. Cei care prin rugăciuni au bătut la ușile cerului. Altfel putem să devenim schismatici sau asemenea sectarilor: care strigă și strigătul lor este mut! Rugăciunea scrisă sau ca model are o adâncă învățătură. Există o teologie a rugăciunii pe care cei care nu o cunosc nu au cum să o înlocuiască cu propria rugăciune! Dacă le cunoaștepți pe acestea atunci nu vă oprim în a face și rugăciuni personale! Puteți și așa le face, dar nu înainte de a fi rostite rugăciuni formulate corect.

Rugăciunea este cântecul inimii. Un cântec are note și nota a fost scrisă de cineva. Și nu oricui îi este dat să facă o enciclopedie a notelor(melodie). Să cântem asemenea notelor, sau să compunem cântece. Dar nu care să redea sunete ci să fie și o arminie a acestora.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.