Numirea copilului

0
0

Sărut mâna, Părinte, în curând voi naşte un băieţel şi avem o dilemă cu soţul în alegerea numelui. Eu vreau să-l numesc în cinstea Sfântului ocrotitor al pruncilor şi familiei, anul trecut ne-a decedat băieţelul nostru de doi ani de cancer şi până acum încă nu ni s-a şters durerea din suflet. În plus că mă cuprinde teama uneori ca să nu-l pierdem şi pe acesta şi de aceea mă rog la Dumnezeu şi Maica Domnului şi la Sfântul dat ca să ne păzească de rele. Soţului însă nu-i place categoric numele, şi nu vreau să mă cert cu el pentru că suntem, în general, o familie unită şi liniştită şi chiar când apar unele probleme, eu sunt cea care cedează. Am putea să-l botezăm cu numele dat dar să-l scrim în acte cu alt nume? Sau am putea să-i dăm două nume cum fac majoritatea părinţilor acum, sau să alegem un alt nume care să ne placă la amândoi? Ce ne sfătuiţi, Părinte? O să-mi fie greu să renunţ deoarece chiar de la început am pus gând să-l numesc aşa, dar recunosc că trebuia să vorbesc şi cu soţul privind decizia asta…

  • Eleonora a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Mă bucur enorm de mult să aud că sunteți om care cedați pentru faptul de a păstra frumusețea familiei. Este extraordinar acest lucru. Ne pare rău desigur pentru decesul avut în familie. Dar vă îndemn: pentru toate să îi mulțumiți Domnului. Doar atât vă spuns în ce privește moartea copilului de 2 ani. Iar prezentul să fie îmbrăcat în haina siguranței și încrederii în Domnul nostru Iisus Hristos. Nu fiți cu frică, pentru că toate de la Domnul și prin Domnul sunt. În ce privește numele. Sfântul Stelian (presupun că de acest nume de sfânt vorbiți) oricum este protectorul lui, prin misiunea sa. Deci dacă soțul nu dorește acest nume atunci ajungeți la un numitor comuni. Și din acest numitor comun să iasă alegerea: un oare care alt nume, doar numai să fie ortodox. Nicidecum variantele amintite de dumneavoastră: două nume, un nume în act altul la botez … Iar pe viitor puteți rămâne în rugăciune către Sfântul Stelian și să-i cereți iertare pentru puțina înțelepciune a soțului de a vedea marea frumusețe în adevărul de credință(legătura directă a celui ce poartă un nume cu cel care l-a purtat). Așadar … Numitor comun și buna înțelegere să vă fie generatorii de lumină în familia voastră.

Bine este, Doamne, ca şi casa noastră să ne fie ca o doua biserică, în care noi ne închinăm înaintea sfintelor icoane şi ne rugăm Ţie. Binecuvântează, Doamne, găspodăria noastră şi înmulţeşte în ea toate bunătăţile, ca să uităm de grijile şi nevoile pământeşti şi să putem lucra mai cu osâdrie pentru dobândirea vieţii cele veşnice şi pentru a ajunge în locaşurile Tale cele sfinte. Îndepărtează de la noi toate cursele vrăjmaşului celui pierzător de suflete, trimite pe îngerul Tău cel milostiv, ca să ne păzească şi să ne ferească de toată răutatea şi să ne povăţuiască spre lucrarea tuturos faptelor celor bune şi spre împlinirea sfintelor porunci.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.