0
0

Bună ziua, Părinte. Cu iertare, vreau să vă cer sfatul. Sunt însărcinată și nu știu cum să procedez duminica, la biserică. Am încercat să continui mai departe fără să mănânc ceva până la sfârșitul Liturghiei, dar nu mi se primește. Duminica trecută, de la căldură, foame mi-a stat cam rău și amețeli mari că nu puteam sta înăuntru. Spuneți-mi, vă rog cum să procedez? Vă mulțumesc și binecuvîntați pe mine, păcătoasa.

  • Ludmila a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Cel mai important este să aveți grijă atât de dumneavoastră cât și de sarcină. Să nu se întâmplă ca din pricina scrupulozității voastre să aibă de suferit copilul. Ținând cont de faptul de părerea sfinților Părinți vă spun că nu trebuie să aveți același comportament ca o oarecare altă femeie. Sunteți într-o altă postură. Dacă sănătatea nu vă permite să postiți când mergeți la Biserică atunci nu faceți aceasta. Sfinții părinți, văzând marea responsabilitate și greutate ce poartă femeia când este însărcinată, au dezlegat ca să se poată spovedi și împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului indiferent de canonul pe care îl are sau de păcatul pe care l-ar fi făcut ea. Deci, femeia când este gravidă, să se împărtășească în fiecare lună după ce a ținut măcar doua-trei zile de post și s-a spovedit. Acea Împărtășanie, ea nu o ia pentru vrednicia ei, asemenea unui om normal, ci pentru ajutorul copilului. Este foarte important să se împărtășească pentru ca îl ajută foarte mult pe copil, îl întărește, îi dă sănătate, îl ferește de boli ne mărturisește Arhimad. Iochim Părvulescu în „Sfătuiri duhovnicești’”. Încercați să nu vă țineți de rânduiala bisericească a unei femei neînsărcinate. Feți asemenea unei femei purtătoare de înger în însăși trupul său: blândă, smerită, iubitoare, calmă, purtătoare de zâmbet și lumină pe obraz, liniștită și orice alte asemenea acestora.

Îţi mulţumesc şi mă rog: Binecuvântează acest rod al trupului meu, care mi-a fost dat de către Tine; ocroteşte-l şi dă viaţă întru Duhul Tău cel Sfânt; dă-i creştere întru sănătate şi trup curat cu mădulare bine întemeiate. Sfinţeşte trupul lui, mintea, inima şi toate simţurile şi dăruieşte acestui prunc care se naşte suflet înţelept şi întemeiază întru el frica Ta.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.