Despre milostenie

0
0

Daţi-mi vă rog un sfat, părinte, cum aş putea să fiu de folos unui copil bolnav de cancer: oferind bani pentru tratament, sau dând aceşti bani pentru slujbe de sănătate. Să dau slujbe fără învoirea părinţilor acestui copil bolnav mă opreşte – căci aceste slujbe trebuie însoţite cu rugăciune şi post din partea lor… Dar să le vorbesc părinţilor nu pot, căci sunt prea închişi de când li s-a întâmplat nenorocirea. Ştiu că astă boală la oameni este incurabilă, dar nu şi la Domnul – care pe toate le poate îndrepta. Cum dar ar fi corect de procedat: să pun o picătură la cele lumeşti, sau o picătură la cele cereşti?

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Dureros să auzim că iarăși și iarăși păcatul a pus boldul său asupta unei ființe nevinovade. Pedepsirea până în al 7 neam. Ce să vă spunem noi, dragii noștri. Nici una nici alta nu va ajuta acest copil dacă nu se scoate mai întâi păcatul din arborele genealogic. Dumnezeu este un Părinte drept care pedepsește pentru dreptate. Și nu putem să cerem lui vindecare atâta timp cât nu ne îndreptă, sau măcar încercăm să facem să fim bun, negreșind în fața Lui. Așa că mai întâi părinții să-și curățe sufletele, și să o facă cât mai urgent, până a nu lăsa boala să se înrădăcineze adânc în tesututl trupului, ca pe urmă să se întâmpine greutăți la vindecare. Iar restul ce doriți să faceți pentru acest copil este lăsat la liberul vostru arbitru. Deci ce vă spune sufletul să faceți și să nu vă pară rău pentru fapta milosteniei.

Domnul să ne ierte și vindecare micuțului suflet să dăruiască. Și să-l rugăm pe Domnul să ne pedepsească pe noi, făptașii păcatului, și nu pe cei care nu sunt vinovați.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.