0
0

Sărut mâna părinte, am o întrebare la dvs. m-am împărtășit și dupa slujbă am stat la masă la mănăstirea respectivă unde am băut un pahar jumate de vin după care m-a oprit poliția și m-a pus să suflu în fiolă, apoi m-a dus să dau sânge și am refuzat deoarece eu știu că nu e bine să pierzi sânge acum sunt cercetat pentru două infracțiuni, vă rog dacă există vre-un canon sau ceva care zice că e păcat să pierzi sânge după împărtășanie. Vă mulțumesc.

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Știți părerea mea este una, dar ceea ce poate să vă spună duhovnicul vostru este alta. Eu aș fi de părerea că în acel caz putea să mergeți să dați un gram de sânge pentru analize. Mai ales că altfel cazul poate agrava. Dați cezarului ce este a cezarului. Acest text îmi spune să oferim ce ni se cere. Iar credința noastră să fie nu fanatică ci lăuntrică și mântuitoare. Avem canoane care vorbesc despre oprirea de la împărtășanie atunci când sunt scurgeri de sânge dar nu și pentru faptul de a pierde sânge după ce te împărtășești. Este lăsat la descernământul omului.

Să sperăm pentru luminarea problemelor și Hristos să vă fie sprijin, pentru că prin această faptă ați propovăduit pe Hristos: Fericiți cei prigoniți pentru dreptate. Dar să fim sinceri, mai bine era de nu era acel pahar. Altă dată fiți mai precauți.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.