relatii si casatorie

0
0

Sărut mîna, părinte! De un an sunt într-o relație cu un băiat cu 2 ani mai mare ca mine. Mă frămînta multe gînduri… sîntem amîndoi studenți la medicină, avem foarte mult de învățat (enorm… zi de zi) din această cauza nu reușim să frecventam biserica regulat… mie asta nu-mi place, în vremea anilor de liceu o făceam regulat, acum nu… el într-adevăr e obosit și-mi spune direct că nu mai are putere de multe ori și că așteaptă duminica să se odihnească pentru a se restabili măcar câtuși de puțin forțele… plus ne certăm des de la tot felul de fleacuri… cele mai banale lucruri ne sar în ochi ca niște cioburi de sticlă. La un moment dat ne gîndeam poate să ne despărțim, poate o să fie mai bine așa… dar e o senzație care face viața noastră imposibilă… nici eu nici el nu vrem asta. Dar, în pofida la tot ne certăm des de la chițibușuri… El e liniștit, nu dă pe față multe din ce simte, eu dimpotrivă, plină de viață și ambițioasă. Îmi place să ne mișcăm înainte repede, să muncim împreună, universitatea noastră e o lume dură, părinte, aici tot se cumpără și se vinde… și vb despre asta des… uneori e bine, alteori ne certăm… el zice că eu sînt mai isteață că el și de multe ori i-o iau pe dinaninte, iar el asta nu poate suporta, chiar dacă mă iubește. Părinte, amîndoi suntem verzi la minte, avem nevoie de sfaturi pe care urmindu-le să ne fie viață liniștită. Amîndoi ne ferim de păcatul curviei și ambii vrem intimitatea după căsătorie… dar apar atîtea încât uneori eu stau la gînduri că poate el nu e cel care trebuie să-mi fie soț… alteori însă e absolut invers. Părinte, ajută-ți-ne …. cum să ne organizăm viață mai departe? Cum să trăim simplu ca să izolăm certurile de relația noastră? Cum să ne dăm seama ce e bine și ce e rău?… Arăta-ți-ne un mod de viață corect. Pentru ca să avem parte de o familie creștină, pentru ca să ajungem medici buni în pofida la toate nedreptățile din jurul nostru… Ce să fac eu ca față și el ca băiat pentru ca să nu ne ciocnim de atîtea piedici. Doar îl iubesc părinte, și el pe mine tot. Vă rog din tot sufletul, îndrumați-ne!!!!!!!!!!MULȚUMESC !!!

  • Victoria a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Scumpii mei trebuie să nu căutăm scuze. Și trebuie să încercă să facem timp și pentru Biserică. Desigură că plăcerea scade atunci când se face totul din obligație și nu din plăcere. Iar pentru a avea plăcerea de a merge la Biserică trebuie să cunoașteți cele ce au loc în Biserică și care e efectul fregventării Bisericii. Știți ce vă spun? Sunt mulți oameni care abea așteaptă să vină duminica. Pentru a merge la Biserică și a se liniști sufletește. Căci odată cu liniștea sufletească poposește și rugăciunea trupească. Atunci când sufletul este odihnit trupul are nevoie de puțin timp pentru a se odihni. Acum alegeți voi din învățătură: O oră la Biserică și trupul are nevoie o oră de odihnă și este din nou în formă, sau deloc la Biserică și apoi toată ziua în pat și nici atunci nu se odihnește cât trebuie. Nu lăsați să vă amăgească cel rău prin gânduri care par scuzabile. Și să știți că tot în acest capitol intră și certurile. Tot de aici vi se trag neînțelegerile. Și soluția nu e în despărțire ci în alegerea bună a viitorului. Să dați lumină viitorului dar prin existența prezentului. Faceți loc și pentru Biserică și nu ar fi rău să aveți un duhovnic bun. Mai ales că vă doriți o familie frumoasă și fericită. Căutați un duhovnic care să vă fie tatăl vostru comun și cu el să faceți familia. În viața sunt multe încercări și foarte puține familii pot să rămână pe mai departea statornice în viața lor și aici mă refer la familiile care se încuviințează să lupte singure. Un duhovnic e un bun vâslar care știe când să vâslească mai mult și când să lase vâsla în schimbul ancorului. Cred că aici am spus totul. Luați si gândiți-vă ce vă doriți în viață și procedați în măsura puterilor alegând varianta cea mai bună. Iar sfat pentru voi, pentru fiecare în parte: el mai multă răbdare iar pentru tine calmare și smerenie. Și sper ca se va întoarce astfel roata ca să ajung să fiu tratat trupește de voi și să mă bucur să aud de la voi că ați făcut o familie fericită, care să se sârguiască spre mântuire. Și vă mai sfătuiesc: învățați cum se cuvine și cât se cuvine, căci a fi medic e lucru mare și să faceți ca prin lucrarea voastră să se preamărească Dumnezeu.

Medicina nu se vede a fi de folos dacă nu alungă boala din corp la fel este și Medicina sufletească dacă nu alungă răul din suflet.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.