0
0

Doamne ajută! Vă mulțumesc pentru ajutor! Dacă aproapele păcătuiește din cauza mea datorită cuvintelor și faptelor mele atunci acelea sunt ca și păcatele mele?

  • Madalina-Mihaela a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. E mult mai adâncă înțelegerea. Nu numai că trebuie să înțelegem că acele păcate sunt ale noastre. Ci noi suntem mai vinovați decât cel ce face păcatul pentru că suntem cei care îi determinăm pe cei ce păcătuiesc să păcătuiască. Și însăși Hristos ne spune: „Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară şi ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceştia mici” (Ev. de la Luca 17,2). Și ne îndeamnă să nu fim „piatră de poticnire nici iudeilor, nici elinilor, nici Bisericii lui Dumnezeu …” pentru nimeni. De aici învățăm că pedeapsa va fi cu mult mai gravă pentru cel care e piatră de poticnire decât cel care se poticnește. De nu am fi cei care poticnim nu s-ar poticni cel care se poticnește.

Faceți să fiți plăcuți tuturor așa precum „şi eu plac tuturor în toate, necăutând folosul meu, ci pe al celor mulţi, ca să se mântuiască” Cor. 10,33.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.