0
0

Bună seara părinte, am deja 31 de de ani și încă nu mi-am găsit fericirea pe acest pământ. Foarte mult îmi doresc să întemeiez o familie și să am copii dar nu am cu cine. Bărbații pe care îi placeam eu, nu mă plăceau pe mine și viceversa. De ce oare? În fiecare seară mă rog la Dumnezeu să mă ajute să-mi întâlnesc persoana iubită cu care aș putea întemeia o familie. În prezent mă curtează un băiat, care mă iubește foarte mult și o arată prin tot ceea ce face, e total diferit de ceilalți bărbați pe care i-am întâlnit în viață și vrea să se căsătorească cu mine dar eu din păcate nu-l iubesc, îmi place doar sufletul lui, că e tare bun la suflet. Stau și mă gândesc oare să fie el soarta mea ori să am răbdare și să aștept în continuare până când Domnul o să mă ajute să întâlnesc persoana pe care o voi iubi cu adevărat?

  • You must to post comments
0
0

Bună să vă fie inima. Încercați să nu căutați plăcerea carnală, cea exterioară. Ci fericirea vine din căutarea plăcerii sufletești. Înțeleg că trebuie să existe și o plăcere exterioară. Însă aceasta trebuie sa fie foarte simpla și formală. Trebuie să iubiți cu sufletul și să iubiți sufletul în celălalt și să vă doriți să faceți o familiei a sufletelor și nu doar o familie în fața lumii: cu frumusețe după trup. Căci această frumusețe de aici e trecătoare și numai cele ale sufletului ne împlinesc cel mai bine și cel mai mult. Să vă rugați lui Dumnezeu să vă dea această formă de a iubi și să vă aducă lângă tine pe acel om alături de care te vei mântui. Altceva ce poate să fie ca scop al unui iubiri între doi tineri? De nu va exista aceasta atunci vor exista păcate, dureri și neplăceri care vă vor ruina sufletește în primul rând și va veni timpul când veți regreta de faptul că ați ajuns să fiți familie. Dar și în general viața ta trebuie să fie o trăire spre mântuire. Nu o trăire pentru a face o familie și a naște prunci. Poate că de aceasta încă nu ai ajuns să îl cunoști pe alesu sufletului tău. Dumnezeu așteaptă să vadă că într-adevăr principalul tău scop în această viața este: Căutarea Împărăției lui Dumnezeu și a dreptății Lui. Lasă cele ale lumii să fie un sprijin și o completare a singurului tău scop: mântuirea.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Căutati mai întâi Împărătia lui Dumnezeu, și toate celelalte se vor adăuga vouă”, dăruiește-mi toate cele de trebuință pentru a merge pe calea mântuirii.

mag. Vitalii Mereuțanu

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.