tata

0
0

Sărut mâna părinte! Trec printr-o altă încercare, mi-a murit tatăl, Cristea, odihnească-se în pace. Rugați-vă pentru sufletul lui. Doamne ajută-ne și întărește-ne! Părinte, am văzut mai jos într-un mesaj explicația celor 9 capete care se fac la o persoană decedată și semnificația lor. Totuși, întrebarea mea este: tata a murit duminică pe 22 iulie și va rog spuneți-mi exact zilele când se fac cele 9 capete. Am înțeles că primul cap este la trei zile- ziua înmormântării și noi l-am înmormântat marți pe 24 iulie, capul al doilea la 9 zile este pe 30 iulie – respectiv luni. Vă întreb și vă rog să îmi răspundeți, deoarece mamă mea Paraschiva nu vrea să îi facă într-o zi de luni, ci vrea sâmbăta. Cum să procedăm? Cum e mai bine, învățați-ne!! Știți că există unele discuții privind ziua de luni, că nu e bine! Mulțumesc. Domnul să ne întărească și să ne ajute cu bine și sănătate să trecem și peste această greutate!! Aș mai avea rugămintea să îl treceți pe tatăl meu Cristea la 40 de proscomidii. Am dat și eu la un preot aici în România, dar cu cât se vor rugă mai mulți preoți pentru el îi va fi mai bine. A murit în spital nespovedit, neîmpărtășit și fără lumânare. Părinte ultima oară se împărtășise de Sfintele Paști, dar de Sf. Petru și Pavel nu s-a împărtășit. Vă rog ajutați-ne cu rugăciuni!! Doamne ajută-ne pe noi pe toți care suntem îndurerați! Amin.

  • Luciana a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. E bine să țineți cont de terminele amintite în acel răspuns. Deci dacă a murit duminică și a fost îngropat marți și de ați făcut pomană la înmormântare atunci să evitați prima pomană, adică la 3 zile în rest să fie calculat exact și să se facă exact atunci. Excepție fiind cazurile că pomenirea cade în zi în care nu se face pomeniri. În rest să nu vă abateți de la adevăr și să aveți grijă exemplu cu ziua de luni e un băbism curat. Pomenirea să o faceți la biserică iar milostenia pomanei să fie pentru săraci. Noi îl vom trece prin pomelnicile noastre pe tatăl tău Cristea și condoleanțele noastre pentru întreaga voastră familie îndurerată. Rămâneți cu nădejdea învierii și cu credința în Domnul, care este Domn și al celor morți.

Deci, şi tu, primeşte ale noastre rugăciuni ce le aducem ţie, Preasfântă Fecioară, din toată inima şi din tot sufletul nostru pentru sufletele adormitului robului lui Dumnezeu, fratele Cristea. Te rugăm Stăpână, să îi ajuți cu îndrăznirea cea de Maică ce o ai către Domnul, ceea ce eşti plină de dar, ajută-l să se îndrepteze înaintea Celui ce şade pe tronul Slavei, ca să nu fie ruşinat în faţa îngerilor şi a tuturor Sfinţilor, în faţa lumii cea de sus şi a celor de jos.

mag. Vitalii Mereuțanu


  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.