0
0

Părinte am şi eu o întrebare puţin c-am deocheată, mama mea a găsit undeva o carţulie în care era o istorioară cu cele 12 vineri de peste an, nu ţin minte detailat căci am citit-o cu mulţi ani în urmă şi apoi s-a rătăcit, dar se spunea c-am aşa că aceste 12 vineri se ţin înainte de cele 12 sărbători mari de peste an cu post negru, precum că ele au fost rânduite de sfânţii Părinţi, dar cineva a tăinuit, dintre pagâni. Şi mama şi bunica, şi mai multe femei din sat au început a ţine aceste vineri cu toate că Părintele nu le-a binecuvântat, este aşa ceva, aveţi vre-o careva informaţie despre aceste vineri, cu ce ne puteţi informa, dacă nu vreţi să postaţi întrebarea mea pe forum, ca să nu smintim şi pe alţii puteţi să mi-o transmiteţi pe e-mail ( sper să fi fost cât de cât explicită, rog de mă iertaţi!)

  • Rodica a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

<!– var timerID = null; var Running = false; var message = new Array(); var currentMessage = 0; var offset = 0; var typespeed =120; // This is the amount of time between letters var MessagePause =1000; // This is the amount of time that the full message stays visible message[0] = "Acest neam de demoni nu iese decat numai cu rugaciune si cu post (Matei 17;21)" message[1] = "Postul potoleste zburdaciunea trupului, infraneaza poftele nesaturate, curateste si inaripeaza sufletul (Sf. Ioan Gura de Aur)" message[2] = "Postul este lucrul lui Dumnezeu, ca Lui nu-i trebuie hrana. Este viata si petrecere ingereasca (Sf. Simeon al Tesalonicului)" function Display() { var text = message[currentMessage]; if (offset

Cartea cu cele 12 vineri din an este o carte apocrifa, nu este recunoscuta de sfintele sinoade si nu trebuie luata in serios. Oricare ar fi ziua de vineri în care postim, postul nostru este bine primit de Dumnezeu.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.