0
0

Părinte vă rog lămuriți-mă într-o problemă fiind sezonul culesului de afine o vecină ne-a propus mie și soțului căci ar fi bine să mergem și noi la munte la afine să facem bani căci ne trebuie și nouă multe noi avînd mașină ea ar fi vrut să o ducem și pe ea cu mașina la afine, eu fiind în concediu și avînd alte planuri le-am spus căci nu am timp să merg am alte planuri la care soțul meu a căzut deacord căci el merge. Soțul ei nu putea merge cu ea fiind și el la serviciu a zis căci îl ia pe fiusu cu ea. Soțul tot încerca să mă lămurească și pe mine să mă duc dar nu a avut pe cine atunci eu la un moment dat ca să nu ne mai tot târguim i-am zis să meargă el dacă vrea fără fiul nostru căci eu am de strîns fânul și de cosit și trebuie să mă ajute cineva. A rămas înțelesul căci merge soțul meu cu vecina, mie nu mi-a convenit așa ceva și la insistențele lui de a mă lămurii să merg și eu ne-am c-am certat pe mine m-a deranjat faptul căci el s-ar fi dus și fără mine numai cu vecina și nu mi s-a părut corect acest lucru, ne-am certat rău.Vă rog să-mi spuneți care dintre noi a greșit eu căci nu am acceptat idea de a merge la spusele vecinilor spunând căci nu mă interesează atât banii sau soțul căci s-ar fii dus și fără mine numai cu vecină să facă bani.

  • You must to post comments
0
0

Citind această întrebare îmi sărise în minte un articol publicat la noi pe site, și mai ales titlul lui: „Cine de fapt e mai incorrect?”. Nu vreau să fiu cel care vă judecă. Ambii aveți vină și aceasta pentru faptul că nu știți să păstrați înțelegerea între voi. Nu știți ce înseamnă o familie și o viață a celor doi. Soțul dând dovadă de lașitate dumneata de bănuială. El prin comportamentul lui răcește dragostea și relația dintre voi iar dumneata se pare că nu ai încredere în soțul dumitale. E și normal așa o reacție pentru că sunteți oameni, dar nu și dacă sunteți trăitori ai credinței. De aceea vă îndemn să fiți pentru familie. Dacă soțul vrea să meargă undeva pentru binele familiei să mergeți după el și să nu încercați să îndepărtați înțelegerea provocând la scandal: astfel vă veți convinge că nu era cazul să îl bănuiți pe soț. Mai multă vină văd la dumneavoatră. Nu știu de ce. Soțul v-a propus să mergeți? V-a propus. Atunci în ce să-l învinuiesc pe el? Cu ce a greșit el? Mai multă dragoste. Mai multă jertfă pentru cel de lângă. Dacă era să îmi propună mie soția să mergem la cules de fragi și eu să am alte planuri, dar știind că pe ea aceasta o împlinește era să merg(sper să nu citească ea că sigur am să culeg mâine fragi), iar dacă eu i-aș propune să mergem la ceva ce e pentru familie și nu aduce rău familiei atunci la sigur că era să mă asculte și să mergem, lăsând la o parte cele care sunt pe moment, căci și mâine e o zi. Înțelegerea este baza familiei.

O familie care nu se îmbracă în dragoste, respect, înțelegere, încredere, jertfă nu va reuși să învingă furtuna acestei lumi.

mag. Vitalii Mereuțanu

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.