Raspuns

0
0

Sărut mâna. Referitor la intrebarea 13277, ce poate fi așa de greu părinte? Scuze, dar nu duceți omul în eroare. Ce viață duhovnicească trebuie știută, ce mers la biserică? Nici vorbă. Aici e vorba de infracțiune, prevazută de Codul Penal.
1. În caz în care i se pun droguri în mâncare/apa și chiar dacă victima știe sau nu acest lucru, dar e forțată să consume acel produs nu poate fi în nici un caz vorba de suicid, ci de tentativă de omor respectiv omor, dacă încercarea reușeste. Deci lipsa totală de autocontrol de care vorbiți Dvs. e doar forțare din partea autorului. Aici victima e lipsită de vinovăție.
2. Dacă conștientizat cineva îi face asta dar a tăcut atunci nu există multe semne de întreb (cum ați spus și Dvs.) ci acesta e un suicid clar, iar cel care a pus drogurile poate fi acuzat de complicitate sau înlesnire. Aici victima e vinovată.
P.S. Ați dat un răspuns foarte încurcat și greșit. Trebuia spus că nu știți sau că nu e domeniul Dvs. Cer iertare, nu vreau să vă supăr. Am vrut doar să clarific. Doamne ajută. Vă mulțumesc pentru acest site și pentru răspunsurile duhovnicești pe care le dați.

  • Andrei a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Să o crezi tu Andrei că am încurcat. Ați încurcat Dvs. Pentru că, de fapt eu am fost întrebat nu despre vinovăția celui care săvârșește treaba dată, ci despre faptul că va fi sau nu va fi iertat de Dumnezeu persoana care moare din cauza drogurilor, pe care i le bagă cineva. Din punctul meu de vedere, omul a vrut să vadă dacă este vinovat persoana care pătimește și, dacă va avea de răspuns înaintea lui Dumnezeu. Uite că eu, prin răspunsul meu am încercat să-i explic, că, pentru păcatul sinuciderii, omul nimerește în iad. Dar dacă este inconștient (cum zicem noi, nebun), deci forțat de diavolul și de slujitorii săi, omului nu i se consideră păcat momentul în care el s-a lipsit de viață. Dar, în același timp, faptul că i se iartă sinuciderea, nu înseamnă că i se iartă și celelalte păcate, pe care le-a săvârșit în viață, ca faptul că nu a mers la Biserică, a fumat, a săvârșit desfrâu, etc. Iată de ce, în continuare consider că de încâlcit, iară-și fără supărare, ați încâlcit Dvs. totul. Dacă aș fi întrebat de persoana care săvârșește trebușoara dată, eu i-aș fi răspuns, dar așa…

Îmi pare rău că nu ați înțeles întrebarea. Vă rog să o recitiți și să veniți încă odată, dacă considerați că e cazul cu argumentarea necesară. Și, chiar nu consider că am spus ceva ce nu a fost la temă, dacă sincer. Cercați să mă convingeți că nu am dreptate! Nu mă supăr!Smile

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.