0
0

Bună ziua, părinte. Aş avea nevoie şi eu de un sfat. Sunt căsătorită de aproape 6 ani.Soţul meu nu are un loc clar de lucru, pentru că, zice el, nu suportă să aibă şefi. Tot timpul e implicat în tot felul de afaceri mai mult sau mai puţin mie cunoscute. Respectiv pe acasă dă cam rar şi de educaţia şi întreţinerea celor 2 copii nu are timp să se ocupe. Începând cu luna ianuarie a acestui an, a început să lipsească perioade tot mai mari de timp (într-o lună, am socotit, l-am văzut câteva zile), şi chiar naşterea celui de al 2-lea copil nu l-a întors în familie. Şi-a găsit o gazdă şi a început să îşi ducă din lucruri acolo. Apoi a venit să mă roage să îi mai acord o şansă, că el nu vrea să divorţăm, dar nici acasă încă nu se poate întoarce pentru că cică mai are nu ştiu ce chestiuni de rezolvat. Când l-am întrebat dacă are o alta femeie în viaţa lui, mi-a spus că da, dar nu a fost , sau nu este o relaţie serioasă. Ce ar trebui să fac părinte, să îl aştept încă nu ştiu câte luni până va vrea să se întoarcă acasă? Ce educaţie va da el copiilor, stând acasă trântit în pat sau lipsind de acasă cu săptămânile? Dar ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este dacă se cade să mai am cu el viaţă intimă? E drept că din ianuarie, de când a început să plece de acasă, nu am mai avut relaţii, chiar m-a refuzat direct de câte ori am încercat să mă apropii de el. Dar dacă îl primesc înapoi nu mă voi face părtaşă la păcatul lui? Aştept cu nerăbdare un răspuns şi vă mulţumesc. anticipat.Doamne ajută!

  • You must to post comments
0
0

Dragă Elena, și eu vă mulțumesc foarte mult, în primul rând, pentru că ați scris cu diacritice. Ne ia o sumedenie de timp corectura, ori, scrierea îngrijită, chiar ne economisește din timpul și din forțele noastre. Din păcate, corectoarele ne-au lăsat, așa că, cercăm să facem față singuri. Ei dar, să trecem la problemele Dvs. nu la ale mele. Soră Elena, din păcate, părtașă la păcatul lui va-ți făcut chiar din momentul când soțul a păcătuit pentru prima dată. Nu uitați, cei doi sunt una, prin Taina Sfintei Cununii. Păcătuiește primul, păcătuiește automat și al doilea… Ce ține să așteptați sau ba… Nu știu. Trebuie să fiu sincer: Eu nu aș aștepta. Eu, nici măcar nu aș accepta alături de mine pe soția mea, dacă ea ar păcătui. Toate pentru că, în primul rând Canoanele nu permit ca preotul să slujească la Prestol trăind cu o desfrânată, dar, chiar din punct de vedere moral, probabil sunt prea încăpățânat. Sunt dator să menționez faptul că și Sfânta Scriptură binecuvântează dezlegarea cununiei dacă în familie s-a săvârșit adulter!

În același timp, dragostea desăvârșită este cea care iartă și care te ajută să poți merge mai departe. Tot ce e posibil, ca el fără de Dvs. să se piardă. Adică, fie să se apuce de jocuri de azart, fie să se apuce de băut, etc. Dar în același timp, se poate întâmpla ca așteptând să revină, să vă distrugeți Dvs. viața. Iertați-mă că nu vă pot lumina. Alegerea, tot pe seama Dvs. rămâne. Dragostea îndelung rabdă, dar, uneori, ca să facă regulă, Dumnezeu este nevoit să și taie, ca medicul, care trebuie să facă operație, să taie, pentru ca să curățe rana și pacientul să fie bine!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.