0
0

Am în suflet un așa gol imens, asta pentru că există cineva în viața mea, sau care a existat căruia nu îi pot dori binele, nu am putere să nu îl gândesc, și mai mult să nu îi mai doresc rău, știu că este mare păcat, indiferent aș vrea să îmi fie, aș vrea să știu care este Acatistul sau rugăciunea potrivită în astfel de cazuri. Mulțumesc!

  • a întrebat 12 ani ago
  • last edited o săptămână ago
  • You must to post comments
0
0

Nu o rugăciune sau un acatist anume poate să te ajute să te ridici din răutatea inimii scumpă soră, ci voința proprie, lupta personală cu diavolul care vă stăpânește sufletul. Și, abia când fiecare dintre noi se învață a-și stăpâni propria mândrie, propriile păcate, acolo imediat se face loc și pentru dragostea lui Dumnezeu. Sfânta Scriptură ne spune cu multă claritate: ”Nu poate omul să zică că iubește pe Dumnezeu, dar urăște pe aproapele”!

Doamne Dumnezeul nostru, ca un Dumnezeu caută cu milostivire spre pământul inimii noastre cel uscat de lipsa dragostei şi îngheţat de ură, de iubirea de sine şi de nenumăratele fărădelegi. Trimite o picătură din harul Preasfântului Tău Duh şi rourează-l cu îmbelşugare ca să se facă roditor, ca din văpaia dragostei de Tine să crească rădăcina tuturor faptelor bune, care e frica Ta, şi grija fără de lenevire pentru mântuirea aproapelui, încă şi dezrădăcinarea tuturor patimilor, a feluritelor rele şi a făţărniciei. Cu osârdie te rugăm ca pe Făcătorul de bine al tuturor oamenilor: degrabă auzi-ne şi ca un Iubitor de oameni ne miluieşte.
Întăreşte în noi porunca nouă pe care ai dat-o, Doamne, ucenicilor, să se iubească unii pe alţii; întăreşte-o în noi cu adevărat prin harul Sfântului Tău Duh în sufletele şi în inimile noastre, încât să ne sârguim a ne osteni pentru ceea ce este plăcut înaintea Ta, iar aproapelui spre folos şi spre mântuire. Rugămu-ne Ţie, Făcătorule de bine, auzi-ne şi caută spre noi cu milostivire.
Fă-ne cu harul Sfântului Tău Duh să fim desăvârşiţi în dragostea Ta, Dumnezeul nostru, şi să avem dragoste nefăţarnică de aproapele. Că de crede cineva că Te iubeşte, iar pe fratele său urăşte, mincinos este şi întru întuneric umblă. Drept aceea, Milostive, aprinde sufletele şi inimile noastre cu dragostea de Tine şi de fraţi. Rugămu-ne Ţie, ca un Milostiv degrabă auzi-ne pe noi şi ca un îndurat ne miluieşte!”

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.