Imparatia Cerurilor

0
0

Părinte, odată m-am lepădat de Hristos printr-o viață păcătoasă. M-am reîntors cu ajutorul Lui. Merg la biserică, încerc să mă spovedesc și să mă împărtășesc regulat. Însă am mari ispite în viața mea și anume gândul de a-l părăsi din nou pe Dumnezeu. Numai faptul că știu cât de rău mi-a fost mă mai ține în biserică, însă credința nu mai există în sufletul meu. Am început să cred că nimeni acolo nu îmi ascultă rugăciunile de a-mi da putere să continui ce am început acum câțiva ani. Problema este, că la multe alte femei, întâlnirea unui om cu care să-mi întemeiez o familie. Dar nici asta nu aș vrea dacă nu mi-ar fi de folos, însă ispita de a fi soție este uneori așa mare că nu știu cât am să mai rezist. Mă întreb dacă o să ard sau nu în flăcările iadului… Atunci de ce m-a mai întors Dumnezeu din calea păcătoasă pe care o aveam? Întrebarea este de fapt: cum să încerc să mai caut Împărăția Cerurilor când nu mai am credință și dragoste și am început să cred că Dumnezeu este unul crud din anumite puncte de vedere? Cum să fac să nu mă doboare ispita de tot? Și să nu-mi spuneți să mă rog că asta știu și eu. Ce nu mai știu este cum să o fac astfel încât rugăciunea să fie ascultată acolo sus.

  • You must to post comments
0
0

Dragă soră, mă tenteaza penultima frază din întrebarea pusă: Și să nu-mi spuneți să mă rog că asta știu și eu. Credemă că dacă rugăciunea ar fi cu zdrobire din inimă , și credință izvorâtă din ea atunci era auzită. Ită tu spui ispita de a fi soție e mare, da de ce nu ispita de a câștiga virtutea smereniei, dragostei, pentru a te întări în credință și a mântui sufletul, zici însă credința nu mai există în suflet , păi ea nici nu a fost, pentru că cel care o are nu se mai leapădă de ea în veci. Trebue să știi că cel mai de preț la Dumnezeu este sufletul, și ce folos dacă ai câștiga cele dorite dar își vei perde sufletul, oare chiar merită să trăești în veșnicie arzând în iad. Din necredință apar toate, și nerăbdarea și toate ispitele, credemă că știe Dumnezeu de ce ai nevoie mai tare, și la momentul potrivit îți va da totul numai ai răbdare și întărește-ți, cultivează-ți credința.

Când te rogi spune așa, Doamne , dămi mie tot de ce are nevoie sufletul meu, și apoi celelalte necesare trupului , însă nu cum vreau eu , ci cum vreai tu.

Prot Victor Mihalachi 

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.