0
0

Sărut mâna, Părinte! Să ştiţi că şi iubirea e un „drog”, simt asta pentru că am nevoie de răspunsurile la întrebările sosite pe ascest site, le caut şi cu dragoste vă îmbrăţişez pe toţi, din suflet, aşa…în gând, la rugăciune. Părinte, vă rog expicaţi-mi de ce atunci când încercăm să vorbim despre darurile primite de la Dumnezeu unor oameni pentru ca şi ei să creada şi să ştie de unde vine adevăratul ajutor unii preoţi spun că acel ajutor, de care noi am vorbit, se va lua de la noi? Oare nu aşa trebuie să se comporte un om care îşi iubeşte semenii, să le vorbească, să-i îndrume ca şi ei să aibă parte de ajutorul Sfintei Treimi? Nu înţeleg …ajutaţi-mă! Dragostea poate fi egoistă în acest caz?

  • Nicoleta a întrebat 12 ani ago
  • last edited o săptămână ago
  • You must to post comments
0
0

Dragă soră, eu cred că imnul acesta: de aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor , iar dragoste nu am , făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință și de aă avea atâta credință încât să mut și munții , iar dragoste nu am ,nimic nu sunt.Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. Dragostea îndelung rabdă ;dragostea este binevoitoare;dragostea nu pizmuiește,nu se laudă,nu se trufește.Dragostea nu se poartă cu necuviință,nu caută ale sale,nu se aprinde de mânie,nu gândește răul.Nu se bucură de nedreptate,ci se bucură de adevăr.Toate le suferă,toate le crede,toate le nădăjduiește,toate le rabdă.Dragostea nu cade nici odată.Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea!
Adevărata dragoste creștină trebuie să fie: 1) precum fiul își iubește părintele său, așa să iubească și creștinul pe Dumnezeu, Care este Părintele Ceresc al tuturor (I Ioan 3, 1); 2) Deplină, adica să cuprindă, cum s-a spus, toate puterile sufletului, încât tot ceea ce facem să fie spre slava lui Dumnezeu. “De aceea, ori de mâncați, ori de beți, ori altceva de faceți, toate spre slava lui Dumnezeu să le faceți” (I Cor. 10, 31); 3) Puternică și statornică, mergând chiar până la moarte. Căci dacă Dumnezeu, din dragoste față de oameni, Și-a jertfit pe Unicul Său Fiu pentru mântuirea lor, apoi și dragostea acestora față de Dumnezeu trebuie să fie fără de margini și să nu se schimbe niciodată. În privința ajutorului care se spune că se va lua de la noi, poate și se va lua dacă nu ne schimbăm comportamentul față de Dumnezeu.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.