bazele ortodoxiei

0
0

Bună ziua. Am aflat ca Pasat se lansează în politică, de fapt asta au prognozat-o şi alţii. Cum rămâne cu Bazele Ortodoxiei? Nu vă pare că Pasat vrea să profite de credincioşi prin acest proiect? De ce Mitropolia Moldovei se încăpăţânează şi nu acceptă predarea opţională!? Care este părerea sfinţiilor voastre? Mulţumesc.

  • You must to post comments
0
0

Părerea mea este negativă, faţă de ceea ce face Pasat, adică de faptul că acesta profită de Biserică, pentru aşi satisface interesele sale! În ceea ce priveşte Bazele Ortodoxiei, după cum aţi auzit destul de bine (luând în consideraţie faptul că cunoaşteţi intenţiile lui Pasat), cu acest proiect se merge înainte, CEC-ul, acceptând cererea parvenită din partea Mitropoliei de a iniţia Referendumul, iar acum, se va purcede la adunarea semnăturilor! În ceea ce priveşte „Încăpăţânarea”, Mitropoliei, cu referinţă la predarea opţională, vă rog frumos să nu vă dezinformaţi pe Dvs. înşivă şi chiar şi pe cei din jur! Mitropolia pledează pentru obligativitatea prezenţei „Bazelor Ortodoxiei” în programul de învăţământ, nu şi pentru fiecare elev în parte! Această decizie a venit, după ce mai multe şcoli din Republica Moldova fiind conduse de nişte directori ateişti, nici în ruptul capului nu doresc predarea religiei la copii! Prin obligativitatea obiectului dat, aceşti directori, vor fi nevoiţi să accepte predarea Religiei! Iată care este ideia de bază a Mitropoliei atunci când susţine prezenţa termenului de „obligatoriu”! Iar acum, să încercăm să judecăm nu cu mintea rece, ci cu inima şi cu credinţa, care trebuie să fie prezentă totdeauna în sufletele noastre! Fraţilor! În şcoală se predau o sumedenie de obiecte: matematică, biologie, fizică, chimie, etc! Ministerul consideră că un copil, trebuie să cunoască toate aceste lucruri! Poate că şi au dreptate, nu zic! Însă în ceea ce priveşte mântuirea, învăţătura despre Dumnezeu, cel ce a creat toată lumea, omul nu trebuie obligatoriu să cunoască! Aşa se primeşte, nu? Adică, despre creaţie, hai să învăţăm, dar despre cel ce a Creat, nu trebuie! Dumnezeu, să-L lăsăm să rămână în umbră! Cel puţin aşa reiese din convingerile aşa zişilor „creştini ortodocşi”! Sincer, mii ruşine de creştinii din ţara mea! Şi mai apoi, oare chiar nu ştiţi că copiii doresc predarea obiectului dat? Chiar o doresc, cu sinceritate! Şi asta în proporţie de 95%. Ieri am vorbit cu cineva, care mi-a spus că ii ruşine de preoţii din Moldova şi mai bine ar prefera să-i vadă pe gay, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, decât pe „popi”! Şi asta mi-a spus-o un om, care se consideră creştin-ortodox! Judecaţi singuri cuvintele acestui om! Eu, o să mă rog, ca Domnul să-l lumineze!

Nişte pârâţi suntem! Nişte lepădături. Şi aceasta în mare, deoarece nici nu ne dorim să-L cunoaştem pe Dumnezeu, nici noi şi nici copiilor noştri nu le dăm voie! Considerăm, că Cel ce nea creat, nu are dreptul să fie cunoscut! Şi asta în momentul în care Dumnezeu ne spune foarte clar, că acesta trebuie să fie scopul vieţii noastre: „Ca să-L cunoaştem pe singurul şi Adevăratul Dumnezeu!” Cum să-L cunoaştem, dacă noi îl ţinem ascuns? Doamne iartă-ne şi ajută-ne să Te Iubim ca nişte adevăraţi copii!

Preot Iulian Raţă

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.