Frăţiorul

0
0

Părinte, am o problemă foarte mare. Fratele meu are 12 ani şi umblă deja cu fetele, nu îşi face temele, face diferite prostii, se ceartă zi de zi cu părinţii şi o numeşte şi o bate pe mama în tot felul şi pe tata la fel. Pe mine tot mă numeşte şi mă bate, strigă. Eu am făcut de multe ori pasul spre împăcare şi am discutat cu el pe tema aceasta, dar nu ajută nimic, pentru că chiar dacă înţelege, atunci când vine vremea nici măcar nu încearcă să se schimbe. Când se enervează îşi pierde minţile. Ştiu că e păcat mare să zic aşa, dar uneori am impresia că e nebun. La biserică nu prea vrea să meargă. Ce să fac ca să îl lase demonii în pace şi să fie din nou aşa cum era pe timpuri: drăgăstos, cuminte, milostiv şi respectuos. Doamne ajută!

  • Alisa Maria a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Dragă soră, mai întâi de toate să sfințiți casa în care locuiți, pe urmă să vă rugați mult , sincer din inimă să izvorască rugăciunea voastră, dacă e posibil cereți binecuvântare de la preot și citiți și psaltirea în casă seara la rugăciune, fiți un exemplu viu pentru el,și tu și mama , nimic nu este mai puternic decât rugăciunea.Cine se poate ruga cu toată puterea, fie el cel mai sărac om, el totuși va fi cel mai bogat dintre toți; aceluia însă, căruia îi lipsește rugăciunea, de ar ședea chiar pe scaun împărătesc, tot este cel mai sărac dintre toți.Rugăciunea totodată ușurează sufletul cel necăjit. Că dacă cel necăjit capătă oarece alinare când povestește oamenilor nenorocirea sa, apoi nu va afla el mai vârtoasă alinare, când va spune Domnului, patimile sufletului său?

Cu atât mai sus se înalță rugăciunea când iese dintr-o inimă strâmtorată și evlavioasă. Și, ca să știi că rugăciunea care se săvârșește la moment de nevoie, este mai întâi ascultată, iată ce zice profetul: „În necazul meu am chemat pe Domnul și m-a auzit” (Ps. 119.1).

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.