0
0

Cinstite părinte, plecăciune! Am un fiu de 27 ani. La 23 ani s-a căsătorit cu o fetiţă dintr-o familie mult diferită de a noastră (în privinţa credinţei). Noi, ca părinţi, am făcut tot ce am putut ca copii să fie ajutaţi să meargă pe drumul drept: mai întâi cununie, apoi nunta lumească cu căsătorie civilă. Eram foarte mulţumiţi de noră (româncă). Fiul ne spunea cu multă bucurie că a avut noroc de soţie, că se înţeleg bine. Nimeni niciodată nu i-a auzit certându-se. Acum de sărbătorile Naşterii Domnului, seara când s-a întors fiul de la muncă, după ce au cinat, ceva mai târziu, nora îi spune că pleacă de la el şi că nu-l mai iubeşte. El îşi dorea mult copii, nora găsea mereu motive pentru a mai lungi timpul. Când fiului i s-a părut că nu mai sunt motive a început să insiste mai serios, dar ea, a hotărât să se despartă de el. Din partea lui au fost încercări pentru a păstra familia, dar ea nu doreşte. Acum se despart şi nimeni nu-i putem ajuta cu nimic. Noi ştim că este mare păcat să rupi familia, care este legată prin Taina Cununiei, dar din partea familiei ei nu are nici o învăţătură în această privinţă. Ce putem face, ce rugăciuni trebuie de citit şi cum să ne comportăm?

  • You must to post comments
0
0

Probabil, mai mare durere pentru părinți nici nu poate exista, ca să-și vadă părinții copilașii în suferință! Dar să faceți ceva, cel mai probabil, nu ve-ți putea face. Diavolul are o cale foarte sigură: dedide et impera, desparte și stăpânește!

Desigur că rugați-vă! Nu puteți să o scrieți la slujbe, pentru că nu e ortodoxă, dar, să o pomeniți în rugăciunile personale, desigur că puteți! Rugați-vă pentru ei amândoi, scrieți-l pe el la sănătate și rugați-vă pentru înmulțirea dragostei și dezrădăcinarea urii dintre ei! În rest, acceptați realitatea, totodată punându-vă nădejdea în Dumnezeu!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.