Băutura

0
0

Sărut mâna, părinte! În primul rând, mă bucur enorm că mătușa mea a descoperit (prin bunavoința Domnului) site-ul acesta și că mi l-a recomandat cu căldură. Vă mulțumesc, pentru inițiativă, răbdare și pentru sfaturile pe care le oferiți oamenilor aflați în dificultățile vieții. Și eu, la rându-mi, sunt în aceiași situație și aș avea mare nevoie de un sfat duhovnicesc. Băiatul cu care sunt și pe care-l iubesc enorm (și Îi mulțumesc Domnului că mi l-a dat) cred c-a căzut în patima băuturii. Dacă ne ajută Dumnezeu, noi am vrea să ne căsătorim în viitorul apropiat, dar eu nu pot face acest pas, fără să se lase el de viciul alcoolului pentru c-ar avea de suferit și copiii noștri, pe urmă. Deși, nu face asta zilnic, niciodată nu bea cu măsură. I-am zis asta de multe ori, iar replica lui a fost mereu următoarea: „Nu o să ajung niciodată bețiv. Nu mi se pare că exagerez, din moment ce știu care-mi sunt limitele, știu când să mă opresc și cât rezistă corpul meu.” Eu personal, nu consider că rezistența corpului la alcool este un atu, ci din contra. Este un viciu și din acest motiv, el se minte singur, amăgindu-se că deține controlul și nu alcoolul îl controlează pe el. E un om cu foarte multe calități și din acest motiv, îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că ne-a adus împreună. Și mai cred că dacă-l iubesc nu trebuie să renunț la el din cauza unui viciu, ci să-l ajut să scape de acesta. Însă, nu știu cum să încep și de aceeea, vă rog din suflet, învățați-mă ce să fac. Ce rugăciuni aș putea citi? Cum să vorbesc cu el astfel încât să-nțelegă că-și face rău singur? Ce cărți să-i dau să citească din care să reiasă că alcoolul nu-i aduce nici un câștig, ci pierde tot: de la sănătatea trupească până la cea sufletească. Am încredere-n Dumnezeu, că încet, încet o să fie bine. Știu că El, mă iubește mult, mi-a arătat-o în nenumărate chipuri. Trebuie doar să am răbdare și să nu-mi pierd speranța. Doamne ajută!

  • You must to post comments
0
0

Să vă rugați mult pentru el, dacă doriți să vă uniți destinele și chiar de n-ar fi așa. Să ne rugăm pentru apropiații noștri care au căzut în această grea patimă! Vă recomand o rugăciune tămăduitoate, către Născătoarea de dumnezeu, pururea Fecioara Maria. ”Potirul Nesecat” este o icoană cu Maica Domnului. De ce este specială această icoană? Pentru că este văzută drept grabnic ajutătoare a celor ținuti de patima alcoolului. Toate icoanele cu Maica Domnului sunt mijlocitoare de mari daruri și bucurii, însă această reprezentare este una unică. Icoana se află în Biserica Acoperământul Maicii Domnului, din Mănăstirea Serpuhov, Vasoțk, mănăstire de călugări. Aici, zi și noapte ard candele și se înalță rugăciuni pentru alinarea și mântuirea celor ținuți de patima alcoolului, dar nu numai.

Rugăciune la icoana Potirul Nesecat

O, Prea milostivă Stăpână! Pentru a dobândi apărarea Ta cădem acum la Tine. Caută spre rugăciunile noastre, auzi-ne cu milostivire pre noi: soțiile, copiii, maicile celor împătimiți de boala cea grea a beției, frații și surorile noastre, care din această pricină sunt căzuți de la Maica noastră, Biserica lui Hristos, și deci de la mântuire, și-i tămăduiește pe aceștia ce pătimesc. O, milostivă Maică a lui Dumnezeu, atinge-Te de inimile lor și scoate-i degrabă din căderile în păcate, adu-i la înfrânarea cea mântuitoare. Roagă-L pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, să ne ierte greșelile, să nu-și întoarcă milostivirea de la zidirea Sa și să ne întărească în trezvie și înțelepciune. Primește, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile maicilor ce varsă pâraie de lacrimi pentru copiii lor, ale soțiilor ce plâng pentru soții lor, ale copiilor, orfanilor și neputincioșilor părinți și ale noastre, ale tuturor celor ce cădem la icoana Ta, pentru ca să ajungă, prin rugăciunile Tale, acest strigăt al nostru la Tronul Celui Preaînalt. Acoperă-ne și ne păzește ca să nu fim robiti de cel viclean și de toate cursele vrăjmașilor; ajută-ne în ceasul cel cumplit al morții, ca, prin rugăciunile Tale, să trecem vămile văzduhului. Izbăvește-ne de osânda cea veșnică și mijlocește ca milostivirea lui Dumnezeu să ne acopere acum și pururea și-n vecii cei nesfârșiți. Amin!

Și prin comportarea dvs blândă, să-l sprijiniți și ajutați în drumul lung și greu al despătimirii, să-i fiți alături și să-l povățuiți cu smerenie și ascultare – cele drepte, ca prin multe rugăciuni, să-l izbăvească Domnul de această patimă. Să-l îndrumați la un duhovnic la spovedanie, căci de mare ajutor sufletesc este. Doamne ajută!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.